Yderligere to anholdt efter snigmord på diktators bror

En kvinde og hendes kæreste rapporteres anholdt i forbindelse med drabet på broren til Nordkoreas diktator.

Nordkorea har endnu ikke udtalt sig om snigmordet på Kim Jong-nam, der er halvbror til diktator, Kim Jong-un. (Foto: Jung Yeon-je © Scanpix) (Foto: Jung Yeon-je © (c) DR/Scanpix)

Det malaysiske politi har foretaget to anholdelser mere i sagen om snigmordet på Kim Jong-nam, bror til den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, så nu er tre personer er anholdt. Det skriver BBC og AP.

De to første anholdte er kvinder, og den tredje person er angiveligt kæreste til en af kvinderne, skriver AP, der citerer politiet.

Generalinspektøren for det malaysiske politi, Sri Khalid Bin Abu Bakar, siger, at kvinde nummer to blev tilbageholdt efter dødsfaldet på ’en koreansk mand.’

Politiet bekræfter, at liget af Kim Jong-nam er blevet obduceret, men rapporten fra obduktionen er ikke blevet offentliggjort endnu.

Den 46-årige Kim Jong-nam blev tilsyneladende overmandet bagfra af en kvinde i Kuala Lumpurs lufthavn omkring klokken 9 mandag morgen. Hun lagde en gennemvædet klud over hans ansigt, der fik hans øjne til at svi. Kim Jong-nam fik det dårligt og døde i ambulancen på vej til hospitalet.

Den senest anholdte kvinde blev identificeret på lufthavnens videoovervågning, og hun rejste med et indonesisk pas. Den kvinde, der i forvejen var tilbageholdt, havde rejst med vietnamesisk pas.

Den spektakulære sag efterforskes stadig, og malaysisk politi siger, at man stadig leder efter ’et par’ andre mistænkte.

Kim Jong-nam var den tidligere nordkoreanske leder Kim Jong-ils ældste søn. Det var meningen, at han skulle overtage efter sin far, men han faldt i unåde i 2001, da han forsøgte at rejse til Japan med et falsk pas.

I stedet blev hans bror Kim Jong-un udpeget til at overtage magten i Nordkorea. Kim Jong-nam har tidligere åbent kritiseret styret i Nordkorea, og han har levet uden for sit hjemland siden 2001.