Yemen på randen af kollaps: Præsidenten flygtet

Yemens præsident, Abed Hadi, har forladt landet, efter shia-oprørere vinder frem.

Shiamilitsen ved navn Houthi har indtaget Yemes hovedstad, og det har nu fået Yemens præsident til at flygte med båd fra landets sydspids. Her ses et billede af to mænd, som flygter fra tåregas affyret af Houthi-militsen i byen Taiz. (Foto: Stringer © Scanpix)

Efter flere ugers pres fra shiamuslimske oprørere i Houthi-militsen er præsidenten af Yemen, Abed Rabbo Mansour Hadi, flygtet via båd fra havnebyen Aden.Det skriver AP.Inden præsidenten flygtede fra landet, bad han golflandene om at hjælpe regeringen med at bekæmpe militsen.

Saudi-Arabien og Egypten overvejer angiveligt at intervenere med luftangreb, efter Houthi-militsen har indtaget flere militære lufthavne og landets hovedstad, Sanaa.Tidligere onsdag kom det frem, at Saudi Arabien opruster med blandt andet tungt artilleri ved grænsen til Yemen. Risiko for krig i områdetGolflande som Saudi-Arabien, Kuwait og De Forenede Emirater frygter, at det strategisk vigtige land i syd tæt på Saudi-Arabien vil falde under total shiamuslimsk kontrol og senere underkaste sig Iran.Iran og Houthi-militsen selv afviser dog, at Iran udruster militsen med våben.

De arabiske lande skal i weekenden mødes i Sharm el-Sheik i Egypten, og her ventes det, at spørgsmålet om muligheden for miltær intervention i Yemen vil blive vendt.

Facebook
Twitter