Zika-smitte i USA:Statens Serum Institut advarer gravide mod rejser til Florida

I Miami i Florida er i alt 14 smittet med zikavirus overført ved stik af lokale Aedes-myg.

De underudviklede kranier, microcephali, der er forårsaget af zika-virus, er grunden til, at myndigheder er særligt opmærksomme på at advare gravide, og kvinder der planlægger graviditet mod rejser til lande med smittefare. (Foto: Ueslei Marcelino © Scanpix)

Smitte med zikavirus fik i lørdags de engelske myndigheder til at advare gravide mod rejser til staten Florida. I går fulgte de amerikanske myndigheder.

Og i dag advarer først Norge og nu også de danske myndigheder mod, at man foretager unødvendige rejser til den amerikanske stat Florida - særligt, hvis man er gravid eller ønsker at blive det.

- Vi anbefaler (..., red.), at danskere, der enten planlægger rejse til Florida eller opholder sig i Florida, følger med i udviklingen, da risikovurderingen kan ændre sig, såfremt der findes smitte med zikavirus i andre områder. Dette er især relevant for kvinder, der er gravide eller påtænker at blive gravide, samt partnere til gravide kvinder, skriver Statens Serum Institut i dag i en pressemeddelelse.

Du kan følge den seneste udvikling her.

Advarslen kommer, efter at det i går kom frem, at antallet af smittede siden fredag er steget fra 4 til 14 personer. Alle lokaliseret til de syd- og nordlige dele af Miami.

Ifølge de amerikanske myndigheder antages det, at de 14 personer alle er smittet, efter de er blevet stukket af lokale Aedes-myg.

For at forsøge at komme smitten til livs opfordres borgere og turister i Florida til at indlevere urinprøver, så omfanget af zika-udbredelsen kan blive fastslået.

I USA har man indtil nu registreret flere end 1.600 zika-smittede, hvoraf de fleste dog er blevet smittet i forbindelse med rejser uden for landets grænser.

Efter de 14 lokale smittetilfælde i Florida har de amerikanske myndigheder meldt ud, at de forventer at se yderligere tilfælde i den kommende tid.

Facebook
Twitter