Zika-virus: Janni dropper ferien til Caribien

Frygten for fosterskader får gravide Janni Preisler Hedegaard til at blive i Danmark.

Janni Hedegaard (Foto: Janni Hedegaard © Janni Hedegaard)

Til marts skal Janni Preisler Hedegaard fra Aalborg med sin mand, barn og resten af familien til de caribiske øer Sankt Thomas og Sankt Croix, hvor der for nylig blev fundet Zika-virus hos en 42-årige kvinde.

- Det gør mig meget nervøs, og det er ikke noget jeg vil udsætte mit ufødte barn for, siger 31-årige Janni Preisler Hedegaard.

Frygter fosterskade på sit barn

Virussen, der spredes via myg, kan nemlig give den neurologiske sygdom mikrocephali, der hæmmer et fosters udvikling og gør hovedet mindre.

- Jeg frygter at blive stukket af en myg med zika-virus og få et barn med et meget mindre hoved end normalt. Jeg har set billeder af de brasilianske børn, siger Janni Preisler Hedegaard.

En gravid kvinde med zika-virus bliver undersøgt på et hospital i Colombia. AFP PHOTO/Schneyder Mendoza (Foto: SCHNEYDER MENDOZA © Scanpix)

Tog kontakt til sin læge

Hun har kontaktet lægen, der henviste til Statens Serum Institut:

- Dem holder jeg nøje øje med pt, siger Janni Preisler Hedegaard, der nok kommer til at vinke farvel til turen til de tidligere danske kolonier.

- Konsekvensen bliver nok, at vi må aflyse turen. Uanset om vi kan få pengene for turen tilbage. Det er så bare ærgerligt.