Zlatan Ibrahimovic: 'Alle skoleelever har fri fra skole, så de kan se statuen af mig'

I eftermiddag blev en statue af det svenske fodboldikon afsløret i Malmø.

- Statuen er et symbol for alle derude, der ikke føler sig velkomne, der ikke passer ind. Jeg er beviset for alle derude på, at alt er muligt. Jeg er ikke mere speciel end nogen andre, siger Zlatan Ibrahimovic ved afsløringen af statuen af ham selv i det centrale Malmø.

De sidste to år har fodboldspilleren ellers stået i en svensk kunstners have, fordi han er for tung. Den 2,7 meter høje udgave af fodboldspilleren i bronze vel at mærke.

Statuen skulle have stået ved Friends Arena, Sveriges nationalstadion i Stockholm, men en parkeringskælder kom i vejen. For statuen, der vejer 500 kilo - og soklen der vejer op mod otte ton - var simpelthen i risiko for at styrte ned i parkeringskælderen under den plads, den var udset til at stå ovenpå.

Siden statuen blev færdig har den altså så stået i skulptøren Peter Lindes have. Det er så blevet besluttet, at statuen i dag rejses i Zlatans hjemby Malmö i nærheden af Malmö FF's fodboldstadion, hvor han startede karrieren for 20 år siden.

Det er hovedpersonen selv godt tilfreds med:

- Nogle spillere vinder trofæer, andre får statuer, og andre får begge. At få en statue, især i min hjemby, er en stor ære, siger Zlatan Ibrahimovic ved afsløringen.

"Der er værre ting at få ulovligt fravær for"

Den svenske fodboldstjerne spiller til daglig for klubben LA Galaxy i Los Angeles, men han er rejst til Malmø for at overværre, at statuen bliver afsløret. Og som sædvanen vil, har han naturligvis skabt historier i svenske medier med hans bramfrie tone og manglende ydmyghed.

- Malmø og Sverige, vi ses i morgen. Tirsdag klokken 15.00 på Malmø stadion for at se statuen (af mig, red.). Zlatan giver alle unge fra skolerne i Malmø fri til at deltage i cermonien, skriver han i et opslag på Twitter.

- Hvad? Haha! Det kan jeg kan hverken be- eller afkræfte.

Sådan svarede formand for skolekommunalrådet, Sara Wettergren, til den svenske avis Sydsvenskan, da hun hørte om den berygtede fodboldhelts kække udtalelse.

Amila og Edgar har ventet siden hele dagen foran statuen af fodboldikonet Zlatan Ibrahimovic. (Foto: © 50090 Johan Nilsson/TT, Scanpix)

Selvom den gavmilde Zlatan har været så venlig at give Malmøs børn fri fra skole i dag til at deltage i arrangementet, bliver fraværet dog ikke lovligt af den grund, fortæller Sara Wettergren.

- Han kan ikke give alle unge fri orlov fra skolen. De, der vælger at tage dertil, vil modtage ulovlige fravær. Men måske er det ikke et fravær, som man som forælder skal være meget vred over, når det er nu er en så særlig lejlighed, siger hun Sydsvenskan.

Zlatan Ibrahimovic er selv opvokset i Malmö og frem til 2001 spillede han i den lokale fodboldklub, hvorefter Ajax købte ham fri. Resten er historie.

Artiklen er opdateret med en video af afsløringen.