Uenighed i Ny Alliance om asylsøgere

Ny Alliances nye kandidat Jørgen Poulsen er parat til at give op til 500 afviste asylansøgere permanent opholdstilladelse i Danmark. Det strider imod partiets politik om, at de afviste asylansøgere skal hjem hurtigst muligt.

Jørgen Poulsen går allerede på dag 1 imod sit partis politik. (© DR)

Den nyopstillede kandidat hos Ny Alliance, generalsekretær i Dansk Røde Kors Jørgen Poulsen, er parat til at give op til 500 afviste asylansøgere permanent opholdstilladelse i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

- Hvis man giver dem midlertidig opholdstilladelse, så går deres uafklarede situation ikke væk, siger han.

Dermed går han lodret imod Ny Alliances politik.

Hjem hurtigst muligt

Partiets formand, Naser Khader, har ved flere lejligheder understreget, at de afviste asylansøgere skal hjem hurtigst muligt, ellers mener han og partiet, at asylsystemet taber sin mening.

Af Ny Alliances politiske program fremgår det, at de afviste asylansøgere, som ikke kan vende hjem, bør få en midlertidig opholdstilladelse, så de kan få et normalt liv, arbejde og skolegang, mens de venter på at komme hjem.

Men Jørgen Poulsen tager altså det modsatte synspunkt:

- Hvis det er helt udsigtsløst at få dem hjem - vi taler om gruppen af afviste irakere, det drejer sig om højest 500 - så skal de have permanent opholdstilladelse, som gælder på ubestemt tid.

Han kan ikke vurdere om det vil kræve en særlov, men er åben for en sådan.

Facebook
Twitter