10 til 15 grader: Udgangen af oktober bliver varmere end vanligt

Temperaturen i slutningen af oktober ser ud til at holde sig over gennemsnittet.

Tirsdag formiddag er det meget blæsende ved havnen i Faaborg med vindstød i kuling styrke. Derfor opleves det også mere koldt end de 10 grader, som termometeret viser. Sådan fortsætter det resten af ugen. Foto: Jørn Ungstrup

Holder prognoserne, hvad de forudser lige nu, så kommer årets oktober måned til at blive varmere, end vi er vant til på denne tid af året.

Selvom der venter efterårsvejr de kommende dage, der rusker godt i os, så ser temperaturen ud til at være mere sensommer end efterår, fortæller vejrvært ved DR Vejret Nina Bendixen.

- Hvis oktober sluttede nu, ville gennemsnitstemperaturen være knap 0,7 grader over normalen, som er 9,8 grader. Og med udsigt til mellem 10 og 15 grader resten af måneden, må man forvente, at det vil stige lidt mere, siger Nina Bendixen.

Ustadigt vejr fortsætter

Men selvom det kommer til at være mere lunt, end vi normalt kan forvente os af afslutningen på oktober, så vil de andre parametre i vejrudsigten dog stadig være meget lig klassisk efterår.

Derfor kommer ugen også til at være kendetegnet af skyer, byger og grå himmel, lyder det fra Nina Bendixen.

- Et lavtryk over den nordlige del af Nordsøen skal passere nord om Danmark og hiver først regnen med sig natten til onsdag. På bagsiden vil der være byger og onsdagen ser i det hele taget blæsende ud. Torsdag bliver fortsat ustadig, men noget roligere på vind og vand. Fredag kommer nye fronter ind fra sydvest med regn og byger, men også temperaturer helt op til 15 grader.

Forklaringen på de mange fronter, der sendes mod Danmark, finder man i Atlanterhavet, uddyber vejrvært Nina Bendixen.

- En tidligere tropiske orkan, der hedder Epsilon, ligger lige nu som et dybt lavtryk i Atlanterhavet og er årsag til de fronter, vi vil få ind over landet de næste dage.

Facebook
Twitter