Åh nej! Det grå maj-vejr er atter på vej mod Danmark på kort visit

De næste dage får vi et dyk i temperaturen, men det retter sig senere.

Strandturene vil nok kortvarigt komme på standby i denne uge, hvor lavtryk definerer vejret onsdag og torsdag. Der er dog mulighed for, at vi i weekenden kan nyde 20 grader som her ved Aalbæk strand tidligere på ugen. Foto: Inger Nielsen

Mens de færreste er nået at blive trætte af vejrudsigter med en dominerende sol på himlen i følgeskab af af tocifrede temperaturer, der starter med et to-tal, varsler årets første sommerdag allerede et skifte i vejret.

Det højtryk, der har givet os en række pæne og varme dage, har nemlig kursen mod Finland.

Det giver plads til, at vi de næste dage får besøg af et svagt lavtryk fra Polen samt lavtryk vest for Danmark.

Og med lavtryk følger der også vejrudsigter lignende dem, vi fik i hobevis i maj. Omkring 15-17 grader, skyet, byger og lidt mere gang i vinden.

Men der er dog endnu håb for, at tingene kan rette sig op.

Flere steder når temperaturen højere op, og selvom der kommer byger, så bliver det næppe mere end et par millimeter regn.

De næste dage er det stadig mulighed for at se solen, men der vil også være skyer og byger. Billedet her er fra Slettestrand i Nordjylland. Foto: Leif Elmann Pedersen

Usikker afslutning

Selvom vejret midt i ugen giver os temperaturer, der minder om middeltemperaturen i klimanormalen på 14,5 grader, så er det endnu usikkert, hvornår man igen kan slentre en tur i høj sol og 20 grader.

Vejrsituationen senere på ugen er nemlig stadig meget usikker, fordi prognoserne er uenige om, hvordan placeringen af høj- og lavtryk omkring Danmark bliver.

Som det ser ud nu, er det mest sandsynligt, at vi omkring fredag og resten af weekenden får stabilt og solrigt vejr igen.

Sker det, vil det også give os en weekend, hvor vi kan nyde vejret i 20 graders varme.

De bedste chancer for den vejrudsigt gælder søndag, hvor et højtryk vest for Danmark ser ud til at stabilisere vejret. Det rækker ifølge prognosen også ind i starten af næste uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk