Advarer mod glatte veje efter koldeste nat i dette vinterhalvår

Der kan være rimglat her til morgen, så pas godt på jer selv og hinanden.

Billedet er taget udover Kaløvig lige nord for Aarhus. Den opklaring som søndag aften breder sig over landet fra nordøst, vil både resulterer i lave temperaturer og gode solchancer. (Foto: Bengt Johnny Neigaard © (c) DR)

Hvis du ikke allerede har fået vinterdæk på bilen eller hentet den tykke frakke frem fra loftet, er det måske noget, du bør overveje.

En ny arbejdsuge står for døren, og vejret vil både være en medspiller og en foranledning til bekymrede miner. Mange vågner til rim på bilruderne, og der kan også være rimglatte veje, cykelstier og fortove her til morgen.

Det får også DMI til at advare trafikanterne.

- Det er rigtig koldt derude med vejtemperaturer langt under frysepunktet. Der er risiko for rimglatte veje i hele landet helt frem til klokken 12. Der er rapporteret om rimtåge i Jylland og lokalt på Fyn og Sjælland. Tågen er ikke tyk, men ligger på vejbanen, siger Martin Lindberg, vagtchef hos DMI.

Koldeste nat i dette vinterhalvår

Til gengæld kan man glæde sig over, at det er en blå og klar himmel som bliver danner bagtæppet på denne flotte efterårsdag.

Ved Midtjyllands Lufthavn i Karup faldt temperaturen til -5,7 grader, og ved Århus Lufthavn blev det næsten ligeså koldt. Her lå temperaturen klokken kvart i syv i morges på -5,6 grader.

Næsten hele landet fik i nat temperaturer under frysepunktet. Der er især to faktorer som gør sig gældende. Den ene er, at skyerne glimter ved deres fravær, og dermed ikke kan holde varmen tilbage fra at strømme ud i verdensrummet. Den anden årsag er de rolige vindforhold. Vinden aftog i løbet af natten, således at vi endte med en næsten ingen vind til jævn vind fra nordøst.

Det relativt varme havvand i Østersøen holdt temperaturen over fryspunktet på især Bornholm, Møn, Falster, Lolland, og i Sønderjylland. Flere steder var temperaturen stadig på fire varmegrader klokken seks i morges

Solen hænger lavt

Efter en kold morgen stiger temperaturen langsomt til mellem en og fem varmegrader, og der vil dagen igennem være rolige vindforhold.

Den luftmasse som skubbes ind over landet i dag vil være ret tør og derfor er der gode solchancer. Dog har solen så lidt magt på denne årstid, at der kan være tåge som hænger ved godt op af dagen.

Facebook
Twitter