Augustprognose: Den sidste del af sommeren bliver lun og våd

Særligt i næste uge vil sommervejret tage en pause, og vi kan regne med en ustadig, våd og blæsende uge.

August måned ser ud til at blive vådere end normalt. Men temperaturerne vil stadig ligge omkring de 20 grader hele måneden. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

I går udkom DMI med prognosen for, hvordan vi kan forvente, at vejret bliver sommeren ud.

Og for dem, som endnu mangler at holde deres sommerferie eller har planer om udendørsarrangementer i august, ser udsigten desværre ikke alt for lovende ud.

Det ser nemlig ud til, at vi skal regne med nogle ustadige uger med mere regn end normalt, lidt køligere vejr og perioder med blæst:

- Vi slutter ugen med et større regnvejr natten til lørdag, som slutter af med nogle byger og blæsevejr søndag. Men så starter vi mandag med en lille højtryksryg, der giver opholdsvejr og måske en god portion sol. Dog får vi allerede tirsdag morgen et nyt lavtryk ind, som giver regn og byger, siger Nina Maria Bendixen, DR's vejrvært.

Og det vejr kommer til at dominere det meste af næste uge, fordi Danmark ligger på det, vi kalder 'lavtryksmotorvejen', hvor det kører med det ene lavtryk efter det andet fra vest, som bringer nedbør med sig.

- Ugen efter, altså uge 34, bliver også våd. Og fordi ugen før har været kølet af alt det her regn, så vil det også blive lidt køligere, fordi der ikke er overskudsvarme fra ugen før, siger Nina Maria Bendixen.

Måske et lysglimt i slutningen af august

Prognoserne viser dog, at der er mulighed for, at vi kan få en højtryksryg op fra Vesteuropa, som kan give mere stabilt, tørt og varmere vejr i den sidste uge i august:

- Her ser det ud som om, at de her lavtryk passerer lidt længere nord om Danmark, og det kan give os flere tørre dage med lunere vejr og mere sol, siger Nina Maria Bendixen.

Ifølge vejrværten er det dog vigtigt, at man husker, at prognoserne er usikre, når man kommer så langt frem:

- Men vi kan regne med, at det bliver ustadigt vejr, vi får i august. Det, som er svært at regne ud, er, hvor meget regn der falder, og præcis hvor det falder. Men når vi ligger i den her 'lavtryksmotorvejsbane', så er det ret sikkert, at vi får den her udbredte regn, som så bliver efterfulgt af byger, siger hun.

Men det er stadig muligt, at man vil opleve sommervejr trods det ustadige vejr, understreger Nina Maria Bendixen:

- Det bliver jo stadig lunt, og når vi siger 20 til 23 grader, så er det målt i skyggen. Når bygerne passerer, vil det føles køligere, men i perioderne indimellem, hvor der er opholdsvejr og solen kan få lov til at bage, så vil det stadig føles sommerligt, siger hun.

Fordi vinden de næste mange uger ser ud til at komme fra vest, vil det være varmest mod sydøst. Typisk på Sjælland, Bornholm og Sydhavsøerne.

Facebook
Twitter