Billeder: Partikler stjal solskinnet

Der blev lovet sol til den sydlige og østlige del af landet i dag - men prognosen havde ikke lige forudset partikler fra skovbrande i luften.

  • Solen var knaldrød til formiddag i Fuglebjerg, Sjælland. (Foto: Jesper Rasmussen - Fuglebjerg © (C) DR brugerbillede)
  • Og set fra Strøby Egede ved Køge, hvor der også var lidt flere skyer en overgang. (Foto: Per Allan Lunding - København © (C) DR brugerbillede)
  • Erik Johansen nød den smukke sol i Haslev, men var vist også lidt skuffet over, at solens stråler ikke rigtig kom frem. (Foto: Erik Johansen - Haslev © (C) DR brugerbillede)
  • Solen tog sig også smukt ud med mørke grene i forgrunden. (Foto: Erik Johansen - Haslev © (C) DR brugerbillede)
  • Fantastisk smuk rød morgensol bag svagt skydække her til morgen i Sydhavnen, København (Foto: Thomas Heie Nielsen - København © (C) DR brugerbillede)
  • Hmm... en meget rød sol til trods for at den stod så højt på himlen. Det har nok vækket undren mange steder i dag. (Foto: Torben Boetius - Køge © (C) DR brugerbillede)
  • Også i Hvidovre kunne man se en smuk og meget gul sol fra morgenstunden (Foto: Jacob Petersen - Hvidovre © (C) DR brugerbillede)
  • Sol eller måne? (Foto: Helle Tolstoj © (C) DR brugerbillede)
1 / 8

Det er en velkendt sag, at meteorologer af og til kan tage fejl, og ofte er det skyerne, der har drillet. Men spørgsmålet er, om ikke meteorologerne denne gang klarer frisag for i går at love en pæn og solrig dag til de sydlige og østlige egne?

Det var nemlig et solidt slør for solen i dag over de sydøstlige egne, som skyggede for solens stråler. Men det var ikke kun skyer!

Det røde slør på satellitbilledet er hovedsagligt afbrændingspartikler fra skovbrande i Portugal samt en smule støv fra Sahara. (Foto: DMI © (c) DR)

Som mange måske har hørt, har orkanen Ophelia skabt en kraftig sydvestlig strømning til Nordvesteuropa, og da store områder i Portugal de sidste par dage har været hærget af skovbrande, er brandpartikler og lidt støv fra Sahara blevet transporteret hele vejen op mod Danmark og omegn. Og det lagde en dæmper på især de blå farver i farvespektret, og resultatet blev et meget rødt lys og en meget smuk, rød og orange sol.

Facebook
Twitter