(Foto: Raymond Roig © Ritzau Scanpix)

Billedserie: Hedebølge i Europa får franskmænd til at hoppe i springvandet og forbyde koncerter

Koncerter og større forsamlinger er nu forbudt i den sydvestlige del af Frankrig.

Ekstremt høje temperaturer og skovebrande betyder tusindvis af evakuerede i det nordlige Spanien, og i det sydvestlige Frankrig er koncerter blevet aflyst og store forsamlinger helt blev forbudt.

En voldsom hedebølge vælter nemlig i disse dage indover danskernes sydeuropæiske favoritdestinationer, og derfor mener de franske myndigheder det er uansvarligt at samles mange af gangen. Indendørs begivenheder, der ikke kan prale af aircondition, er også blevet forbudt.

Torsdag røg termometeret i Frankrig op over 40 grader, tidligere på året end nogensinde før, og temperaturerne ser først ud til at toppe i dag med 44 grader i den franske by, Montpellier.

Det får de franske myndigheder til at åbne deres hedebølgehotline og aktivere landets højeste hedebølgealarmniveau i store dele af landet.

Forskere mener, at vi kommer til at mærke den voldsomme varme oftere og i længere perioder, som et resultat af den globale opvarmning. Det skriver BBC.

I første omgang får de ekstreme temperaturer nu de overophedede indbyggere til at flokkes mod skyggen og vandet til en nedkølende dukkert. Vi har samlet et par af det seneste døgns billeder fra de varme lande.

 • En kvinde får sig en kold forfriskning i skyggen i den franske by Aigre, Charente i det vestlige Frankrig. I baggrunden viser et apoteks termometer 42 grader. (Foto: YOHAN BONNET © Ritzau Scanpix)
  1 / 8
 • Badebassinet er blevet pustet op til sjov og leg for byens børn i det franske kvarter Saint-Jacques i Perpignan i Sydfrankrig. (Foto: Raymond Roig © Ritzau Scanpix)
  2 / 8
 • Et barn og en kvinde køler sig selv ned i et springvand i den sydfranske by Perpignan, der oplever over 40 graders varme i disse dage. (Foto: Raymond Roig © Ritzau Scanpix)
  3 / 8
 • De kan også være med på de varme temperaturer lidt længere mod nord i England. Her på Bournemouth Beach flokkes byens indbyggere til for at slappe af i vandet og fange en køligere brise. Byen har i denne uge oplevet op til 27 graders varme. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
  4 / 8
 • Den vesteuropæiske hedebølge har strakt sig fra Spanien og op gennem Europa. I flere uger har Spanien kæmpet voldsomt med skovbrande på grund af tørke og tusindvis af mennesker er blevet evakueret fra deres hjem. Her ses en brandmandshelikopter på arbejde i Catalonien. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)
  5 / 8
 • Børn leger rundt i springvandet for at blive nedkølet i den franske by Perpignan. De franske myndigheder har opfordret til ekstra forsigtighed, mens hedebølgen spreder sig over Frankrig i disse dage. (Foto: Raymond Roig © Ritzau Scanpix)
  6 / 8
 • Fans nyder et dyp i springvandet under rock festivalen Hellfest Summer Open Air i Clisson i det vestlige Frankrig. (Foto: LOIC VENANCE © Ritzau Scanpix)
  7 / 8
 • En tørstig kunde rækker ned efter en kold flaske vand fra en gadesælger i den franske hovedstad, Paris. Indbyggere og besøgende har kunne lune sig på omkring 40 grader de seneste par dage. (Foto: STEFANO RELLANDINI © Ritzau Scanpix)
  8 / 8