Blå himmel og sol gav årets varmeste dag – men søndag dykker temperaturen

Snart vil nattetemperaturerne lægge sig et stykke under frysepunktet.

Solskin og stille forårsvejr tidligere på måneden i Nordjylland. I dag var der også flot vejr over hele landet, men det bliver noget koldere søndag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Lørdag var årets hidtil varmeste dag, og den bød på lækre forårstemperaturer og masser af sol over hele landet.

Den højeste temperatur blev målt i københavnsområdet, hvor termometret nåede op på 16,7 graders varme.

Dejligt for alle, der havde tid til at komme udendørs og nyde det gode vejr, men var man ikke blandt de heldige, må man væbne sig med tålmodighed.

Der går nemlig nogle dage, før varmen vender tilbage.

- Det er slut for nu, skulle jeg hilse at sige. For her til aften er en koldfront ved at passere os, og den kan have en enkelt lille byge med hist og her, forklarer vejrvært Louise Gade.

Nattetemperaturer under frysepunktet

På trods af at temperaturerne dykker kraftigt i morgen, kan man alligevel se frem til en solrig søndag.

- Koldfronten tøffer ud af danmarkskortet i løbet af i morgen og gør plads til klart vejr, men som altså også bliver køligere, siger Louise Gade.

Temperaturerne kommer intet sted i landet over ni graders varme, og som resultat af det klare vejr, koldfronten skaber, vil der også opstå nattetemperaturer, der lægger sig et godt stykke under frysepunktet.

Selvom det bliver køligere og de kommende dage ikke særligt sommerlige i deres udtryk, er det i nat, at urene skal stilles til sommertid.

Skulle man være i tvivl, er det frem med havemøblerne klokken 02.00 i nat. Det betyder, at solen står senere op. På Bornholm kommer den til syne klokken 06.36, og på vestkysten i Hvide Sande klokken 07.02.

Senere på ugen vender varmen tilbage, og torsdag forventes temperaturen igen at ramme 15 graders varme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk