Bliver du sløv i varmen? Så kan du få fart på i næste uge

Vejret skifter om til mere normale danske sommertemperaturer med byger i løbet af ugen.

I Vejle vågnede de op til et efterhånden uvant syn her til morgen - nemlig skyer og regnvåde veje. (Foto: Else-Marie Jørgensen © DR BRugerbillede)

Hører du til en af dem, der tænker og arbejder langsomt, når temperaturen når over de 25 grader, og solen brager ned?

Så er der godt nyt for din arbejdsgiver og din tankeaktivitet, for i de kommende dage byder juni på lavere temperaturer og en anelse regn.

- Vi kommer til at ligge omkring de her 20 grader, som er mere naturlig for årstiden, siger DR's vejrvært Christian Cherry.

- Det bliver mere køligt, mere ustadigt, mere blæsende, og der kommer noget mere regn, fortsætter han.

Vejret er faktisk allerede slået om i dag, hvor en koldfront har delt Danmark i to, hvor de vestlige egne har haft temperaturer på 15-18 grader, mens de østlige dele af landet stadig har kunne have bare ben med temperaturer på mellem 20 og 26 grader.

Men også i de østlige dele af landet skal man se langt efter flere dage med 25 grader.

- Inden for de næste 10 dage er der ikke udsigt til en varmebølge, som er, når vi kommer over 25 grader det samme sted tre dage i træk, siger Christian Cherry.

Haven kan blive glad for weekenden

Ifølge DMI's femdøgnudsigt vil temperaturerne den kommende uges tid ligge et sted mellem 17 og 24 grader, alt efter hvor i landet man befinder sig.

- Helt mod Vest ved kysterne vil man have de lavere temperaturer og inde i landet, hvor vinden er blæst over allerede opvarmet jord, vil man få de højere temperatur, siger Christian Cherry.

De seneste uger er der nærmest ikke faldet en dråbe regn i nogle dele af landet. Men også det bliver der lavet om på nu.

Der vil dog ikke komme nok regn til, at tørken kan afblæses, for det vil ifølge Christian Cherry kræve mere end 30 millimeter regn, der kommer over flere regnvejrsdage efter hinanden.

- Men når jeg ser frem mod weekenden og begyndelsen af næste uge, ser det ret lovende ud for haveejerne, for der begynder det at være mere vedvarende regn fra fredag til søndag.

- Der er fronter, der bevæger sig fra vest mod øst, og der giver gode muligheder for at få op mod 10 millimeter regn, siger han.

Facebook
Twitter