Bliver vores vintre varmere? 90-årige Inger holder selv regnskab

Varmeforbruget er faldet, viser regnskabet. Og det uden at renovere.

Der er mange måde at undersøge, hvordan klimaforandringerne påvirker vores hverdag. For Inger Meyer fra Vejle er det åbenlyst at se, når hun finder sit tætskrevne A4-kladdehæfte frem.

- Jamen, jeg kan godt se, at jeg har brugt mindre. Jeg kigger ikke så meget på det mere, fortæller hun, mens hendes fingre glider ned langs de mange tusinde linjer med notater.

Med sirlig håndskrift har hun hver dag siden 1985 anført, hvordan vejret har været. Og allieret med sin svigersøn har hun sammenholdt det med data for husets varmeforbrug.

Konklusionen er åbenlys, siger svigersønnen, Peter Leutscher. Når han kigger på den første fem-årige periode fra 1985 til 1989, er det gennemsnitlige årlige forbrug på 31.555 kWh.

-Sammenligner man så med den afsluttende periode fra 2015 til 2019, var det faldet til 25.516. Det vil sige et fald på 19 procent, fortæller han.

Inger Meyer har siden 1985 anført data om dagens vejr. Og sammenligner hun de data med husets varmeforbrug, er det tydeligt, at der er sket en ændring. Foto: Anders Sandfær Lysholm

Varmere vintre og vedholdende vinduer

Inger Meyers hus i Vejle er fra 1967, og selvom det virker oplagt, at der kunne hentes en del penge fra varmeregningen ved at renovere, så har Ingen Meyer ikke skiftet noget på huset. Eneste undtagelse er en ny elmåler tilbage i 1994. End ikke vinduerne er skiftet til moderne versioner.

-Nej, de er fra dengang, huset blev bygget i 1967. Det er ret godt holdt. Så længe holder et vindue ikke i dag, siger Inger Meyer tilfreds.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk