Brandvarm weekend ... og torden

Hedebølgen sender lørdag temperaturen over de 30 grader, imens regn- og tordenbyger afslutter søndagen.

Hedebølgevejr

Det bliver en meget varm lørdag og søndag med temperaturer på den anden side af de 30 grader især i det sydlige af landet, samt nord- og Østsjælland.

Lørdag bager solen bager løs fra morgenstunden de fleste steder, men som dagen vinder frem vil der dukke lidt flere slørende og højtliggende skyer op på himlen. Langs den jyske vestkyst kan havgusen også trække ind over land af og til.

Vinden er næsten ikke eksisterende, og man skal ud til kysterne, før den mærkbart har en kølende effekt.

Regn og torden lurer til natten

Allerede i løbet af lørdag aften kan den meget varme og fugtige luft udvikle lidt regn- og måske tordenbyger til vest- og sønderjyderne, hvor det i nattens løb er det sydlige af landet, og især Lolland og Falster der risikerer en tordenbyge. Nattens temperturer lander på 15 til hele 20 grader.

Søndagsafslutning måske med skybrud

Weekendens afslutning kan blive meget markant som følge af den koldfront, der bevæger sig igennem landet og dermed afslutter både varme- og hedebølge.

Dagen starter dog, hvor lørdagen slap, med sol og varme. Temperaturer imellem 24 og 28 grader og især på Østsjælland kan vi igen passere de 30 grader. Langs den jyske vestkyst mere beskedne 18-22 grader.

I løbet af aften og især natten, trænger koldfrontens kraftige regnbyger så ind over landet og det kan lokalt være med både torden og risiko for skybrud, altså mere end 15 millimeter regn på blot 30 minutter.