Bundkold weekend med lidt sne

Det blæser op fra sydøst og den følte temperatur falder

Julestemningen mangler lidt sne (Foto: Merete Stampe © (C) DR brugerbillede)

Snevejr i større mængder er indtil videre udeblevet denne vinter, som jo officielt startede d. 1. december. Nogle græder, andre ler.

Den kommende 3. søndag i advent har et stykke tid været udset som en mulighed for et mere udbredt snefald, men i et par dage har prognoserne trukket i land, nu er der nok alligevel lidt sne på vej.

Søndag med sne i Jylland

Sneen kommer tidligst til Sønderjylland søndag eftermiddag og breder sig op gennem Jylland til Limfjorden i løbet af aftenen og natten til mandag.

Der falder vel typisk mellem 1 og 4 cm sne, nok til at man skal passe på i trafikken mandag morgen.

På Øerne kommer der formentlig alt fra ingenting og op til 1-2 cm tøsne. Havet omkring Danmark er fortsat 5-6 grader varmt og det påvirker et muligt snefald på Øerne i nedadgående retning.

I løbet af weekenden drejer vinden lidt mere mod sydøst og netop det trækker et koldt bundlag op over landet fra Tyskland og Polen, samtidig med at det blæser op foran frontzonen som nærmer sig til på søndag.

Alligevel er det altså noget usikkert i hvilket omfang sneen kommer ind over landet.

Julevejret nærmer sig

Der er i skrivende stund 10 dage til Juleaftensdag og dermed nærmer vi os noget, som normalt kan forudsiges i runde tal.

Men et kig på hvad den sandsynlige udvikling i ensemble prognosen er, lader det stadigt åbent for spekulationer i både varm og kold retning for julevejret.

Vi skal formentlig et par dage frem før der indtræder større sikkerhed i et valg mellem hvid og våd jul