Bygevejr bliver hverdagsvejr

Luften bliver ustabil og der kan blomstre bygeskyer op på himlen om eftermiddagen.

I de kommende dage kan vi være heldige at se regnbuer, en klassisk 'sidegevinst' i bygevejr. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Efter sommerligt vejr med varme og en næsten skyfri himmel i den seneste tid, kan der falde byger flere steder i de kommende dage

Lidt regn i Østersøområdet

I nat kan der måske falde lidt regn på Bornholm, men ellers holder det tørt. Det er et lavtryk, som lige præcis strejfer Østersøområdet inden det bevæger sig videre mod øst. Temperaturen falder til 10 til 15 grader og det blæser fortsat kun med en svag til jævn vind fra nordlige retninger.

Sol og byger op ad dagen

Onsdag kommer der flere skyer på himlen, men der er stadig plads til solskin i varierende mængder. I dagens løb varmes luften op af den solopvarmede jord. Luften bliver ustabil da koldere luft i højden gerne vil ’bytte’ plads med den relativt lettere varme luft ved jordoverfladen. Det giver gode betingelser for, at der kan dannes bygeskyer især i et nord-sydgående strøg ned gennem Jylland. Bygerne kan måske blive med torden og kommer først, når solen har fået opvarmet jorden tilstrækkeligt. Bygeaktiviteten varer typisk fra 13-14 tiden og frem til de tidlige aftentimer.

I de kommende dage kan bygeskyerne bygge op i eftermiddagstimerne. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dagens højeste temperaturer kommer op på 20 til 26 grader ind over land, men ved kyster med pålandsvind kan temperaturen knap kæmpe sig over 12 grader.

Vinden kommer fra forskellige retninger og frisker op langs Vestkysten, hvor den fortrinsvis vil komme fra nord og nordvest.

Der kommer stedvist flere skyer, men solen skal nok også skinne i varierende mængder. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Eftermiddagsbygerne fortsætter

Samme vejrtype ser ud til at vare ved frem til weekenden. I Pinsen ser det lige nu mere stabilt ud igen med tørvejr og solskin.

Facebook
Twitter