Casper vil krydse Kattegat på et bræt med vinden i ryggen

Den 27-årig verdensmester drømmer om at blive den første til at hydrofoile mellem Danmark og Sverige.

Casper Steinfath har stor erfaring med at være i bølgerne, men det er første gang, han skal så langt på en bræt-type, der stadig er relativ ny for ham. (Foto: Anders Sandfær Lysholm)

Mens politikerne diskuterer, hvordan man mest klimavenligt klarer transport, har en 27-årig nordjyde svaret, der ikke tåler sammenligning. På et bræt, med en paddel i hånden, vinden i ryggen og bølgerne under sig planlægger han at krydse Kattegat.

Casper Steinfath har før præseret det, som de færreste kunne begive sig ud i. Han har krydset farvandet mellem Danmark og Norge på et standup-paddlebræt, og han er så ferm til den disciplin, at han også kan kalde sig seksdobbelt verdensmester i SUP - standup paddle.

Og nu venter den næste udfordring. Ruten er denne gang på mere end 100 kilometer over havet, der deler Danmark og Sverige. Og så på et bræt, der stadig er nyt for ham.

- Jeg har en drøm om at hydrofoile over Kattegat som den første person nogensinde, siger han roligt fra hjemmet i Klitmøller. Der holder han den fysiske form ved lige, mens han øver sig på det mærkværdige bræt i bølgerne.

Og så bruger han en del tid med vejrprognoserne. Vinden skal nemlig være rigtig, hvis turen skal gå godt. Ønskescenariet er at sejle ud fra Varberg på Sveriges vestkyst og så sætte kursen mod Anholt, sejle nord om øen og så ende i Grenaa.

Ruten kan dog blive anderledes, hvis vinden ikke kan hjælpe fra den svenske kyst mod Danmark. I så fald bliver det omvendt.

- Men det ville jo være sjovere at sejle i land i Danmark til nogle, jeg kender, end en flok tilfældige svenskere, jeg ikke kender, griner Casper Steinfath.

Når vind og bølger er på det rette niveau, kan turen henover havet ske med op mod 30 kilometer i timen.

Derfor går dagene med at holde øje med prognoserne for vejrets udvikling. Casper Steinfath har givet sig selv et vindue indtil slutningen af maj. Han håber dog, at turen kan afvikles i denne eller næste uge.

Hvis du vil læse mere om Casper Steinfaths eventyr på havet, har DR Sporten også tidligere besøgt ham. Det kan du læse her. Der ligger også en dokumentar med Casper, som du lige nu kan se på DR TV her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk