Dagens vejr: Husk både solcreme og varm jakke

Det er dog ikke alle, som kan nyde solens stråler fra en helt skyfri himmel.

Længslen efter sol og varme har været stor. I dag skinner solen fra en enten blå himmel eller gennem højtliggende cirrus skyer, der vil sløre lidt for solen. I løbet af ugen bliver det langsomt varmere, men vinden vil fortsat være mærkbar, så badetur ved stranden må vi formentlig vente lidt med. (Foto: Linda Mølgaard - Skagen © dr)

Så fik vi taget hul på en ny måned, og maj er kommet godt fra start. Dagene er blevet lange og solen holder os med selskab hele 15 timer i dag. Til gengæld er varmen ikke rigtig ankommet. Hvilket skyldes en kølig, men tør østlig luftstrømning. Derfor må vi nøjes med 9 til 14 grader. Selvom solbriller og solcreme er oplagt i dag, er det ligeså nødvendigt med en god varm jakke, for den følte temperatur ligger langt lavere.

Kulde indeks bruges til at beskrive den følte temperatur. Når den varme kroppen producerer, blæses væk af vinden, skal kroppen producerer mere varme og derfor føles det koldt. (Foto: DR vejret © (c) DR)

I dag er det i sær kystnære områder i den sydlige del af landet, som vil mærke vinden. Her vil der i perioder være enten hård vind eller kuling. I resten af landet er der en let til frisk vind fra østlige retninger.

Skyer presser på fra syd

Der vil være både mere skyet og mere blæsende i de sydlige landsdele. Det skyldes et frontsystem i nordtyskland, som bevæger sig mod nordvest. I første omgang er det højtliggende skyer og ud på aftenen bliver det mere skyet og der vil i løbet af natten falde en smule regn på Bornholm, Fyn, store del af Sjælland og i Sydjylland.

Husk beskyttelse

Det er ikke kun på en varm sommerdag, at man skal være varsom med være i solen uden beskyttelse. UV indekset kommer i dag til at ligge mellem 3,5 og 4, 7. Det er et moderat niveau, hvor man bør bruge solcreme eller hat, for at undgå solskoldning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk