Dagsfrosten slipper sit tag i Danmark

De kommende dage byder på plusgrader i dagtimerne, men nattefrosten fortsætter.

Smuk solnedgang ved Vallensbæk Havn i eftermiddag. (Foto: Mai-Britt Falandysz © (C) DR brugerbillede)

Efter flere såkaldte is-døgn – altså døgn med frost både om natten og dagen – bevæger vi os nu ind i en periode med mildere dagtemperaturer. Ikke meget mildere, bevares, men dog over frysepunktet.

Temperaturen stiger langsomt dag for dag, og prognosen fortæller nu om temperaturer på omkring fem graders varme på mandag.

Hvad i morgen, torsdag, angår vil temperaturerne ligge et par grader over frysepunktet. Varmest bliver det ved den jyske vestkyst, hvor termometeret kan snige sig op på fire graders varme.

Tørvejr og kig til solen

Så hvis du sukker efter et godt gedigent snevejr, må vi skuffe dig. Det bliver overvejende tørvejr, og der er også gode chancer for sprækker i skydækket og kig til solen flere gange i løbet af dagen.

Vinden bliver de fleste steder svag til frisk fra syd, men ude ved den jyske vestkyst er der lidt mere sus i skørterne, og vinden kan stedvis være hård.

Nattefrosten fortsætter

Selvom dagsfrosten er sat på standby, fortsætter de tænderklaprende kolde nætter med frost resten af ugen. Temperaturen vil om natten ligge mellem frysepunktet og minus fem grader. Sidst på weekenden får vi besøg af en front fra vest, som måske udfordrer nattefrosten den kommende uge.

Facebook
Twitter