Danmark delt: Sol til øst, skyer til vest.

Jo længere, du kommer mod øst i morgen, jo større er solchancerne.

Billedet her fra Grærup Strand er et par dage gammelt, og i morgen kommer der ikke mange sprækker i skydækket på de kanter. (Foto: Sigrid Maria Møller)

Mandag, mandag, mandag... Det føltes som om, dagen i dag aldrig rigtig vågnede. Et tungt skydække fyldte himmelen det meste af dagen og gjorde den grålig og støvvåd. Anderledes lyst ser det ud i morgen - i hvert fald hvis du bor på Bornholm, Sjælland, Sydhavsøerne og delvist Fyn.

Lun, solrig dag mod øst

Her vil solen nemlig skinne det meste af dagen, og temperaturerne vil snige sig op omkring 13 grader som det højeste. Med tanke på, at den gennemsnitlige dagtemperatur ifølge klimanormalen (1961-90) er 8,2 grader, så bliver det en lun dag. Samtidig vil der kun være en svag til jævn vind fra sydøst, så alt i alt vil dagen nok føles behagelig for folket længst mod øst.

Skytæppet er trukket for Jylland. Dette er prognosen for tirsdag ved 14-tiden. Senere på eftermiddagen trækker skyerne over Jylland lidt længere nordpå, så måske får også sønderjyderne og midt- og vestjyderne lidt solkig allersidst på dagen. (Foto: DR Grafik)

Skyer til jy'er

Jylland vil såmænd også ligge lunt i svinget i morgen med mellem 10 og 12 graders varme. Vinden vil også her blæse med en jævn vindstyrke fra sydlige retninger. Men modsat det østlige Danmark får solen ikke så meget plads på de kanter på grund af et tungt skydækkke. Dog klarer det en smule op fra syd i løbet af eftermiddag, så der kan være kig til solen til Syd- og Sønderjylland sidst på dagen. Men alt i alt en noget gråmeleret, men stadig tør og relativ lun dag, til jyderne.

Facebook
Twitter