Den nye uge: Skiftevis sol og regn tilsat en varmere tirsdag

Vi henter vejret fra vest og det giver klassisk dansk vejr lige fra regnvejrsdage til solskinsdage.

Vejret kommer til at skifte mellem sol og regn i de kommende dage. Husk at timingen af de respektive regnvejr kan skride og det derfor kan regne tidligere eller senere end beskevet her. Temperaturen angiver ”dagens højeste” og derfor vil alle fx ikke opleve 25 grader på tirsdag. Nogle vil få 20 grader og mange vil sikkert opleve 22 grader. Vi er et lille dejligt land med lang kystlinje og store forskelle i vejret.

Ugen begynder ganske hæderligt med solskin og mest tørt vejr, men det kommer til at skifte noget i de kommende dage.

Højtryk passerer mandag

Allerede natten til mandag vil vinden aftage, så vi efterhånden kommer ned på en svag til let vindstyrke fra retninger omkring syd. Et højtryk er nemlig på gennemfart, hvilket skærmer os fra de store regnvejr, men der kan måske komme enkelte byger.

Temperaturen er fortsat behersket og mandag morgen vil vi være under 10 grader flere steder, måske helt ned omkring 5 grader i det indre Jylland. I løbet af dagen topper vi med 17 til 20 grader.

Varm tirsdag inden regnen kommer

Tirsdag ligger vi på den varme sydvestlige flanke af højtrykket. Vinden går i sydøst og vi kan derfor få temperaturer helt op på 20 til 25 grader. Et koldfront banker dog på fra vest og giver i løbet af dagen mere udbredt regn i Jylland. Timingen af regnvejret er dog lidt usikker endnu, så det kan med andre ord regne tidligere eller senere på tirsdagen end skrevet her.

Tirsdag ser ud til, at blive ugens varmeste dag.

Regn efterfølges af opklaring

Regnvejret kan stadig hænge over den østlige del af landet onsdag, men opklaringen breder sig fra vest og giver efterhånden solkig til hele landet. Det presser temperaturen op på 18 til 23 grader og vinden blæser forsigtigt på os med en svag til jævn styrke fra vestlige retninger.

Torsdagen begynder tørt og ender vådt

Opklaringen er stadig over os torsdag morgen, men det næste regnvejr står allerede klar vest for landet. Så i løbet af dagen afløser regn igen solen, hvis timingen vel at mærke holder. Temperaturen kommer igen op på 18 til 23 grader og vinden drejer til sydøst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk