Der er faldet over 30 millimeter: Regnen fortsætter med at sile ned

Resterne af stormen Debi passerer tirsdag tværs gennem Danmark med regn og blæst.

Det bliver endnu en en regnfuld dag (Arkivfoto). (Foto: © Morten Rasmussen/Biofoto/Ritzau Scanpix)

Siden mandag aften har regnen silet ned i store dele af landet, og selv om regnvejret aftager i løbet af dagen, vil der mange steder kunne falde regn helt frem til i aften.

Regnen vil falde oven i de relativt store nedbørsmængder, der allerede er faldet i løb et af det seneste døgn.

Indtil tirsdag morgen er der efter 12 timers uafbrudt regnvejr flere steder i den sydlige del af Jylland faldet over 30 millimeter regn.

Mest er der faldet i Holsted, hvor man siden mandag eftermiddag har fået 33 millimeter regn i nedbørsmåleren, mens Askov ved Vejen har fået 32 millimeter.

Regnfuld og blæsende formiddag

Det er resterne af stormen Debi, der har ramt De Britiske Øer, som tirsdag passerer tværs gennem Danmark med regn og blæst.

Først nåede de tilhørende fronter med regn frem til Danmark, og tirsdag morgen er selve lavtrykket på vej ind over landet fra vest.

I formiddagstimerne kommer der således fortsat udbredt regn, der bliver kraftigst i den østlige del af Jylland og øst for Storebælt, hvor der endnu kan falde op til 10 millimeter.

Vejrkort for tirsdag formiddag. (Foto: © DR vejret)

Det gamle stormlavtryk giver også blæsende vejr.

Nord for lavtrykket vil det hen over den nordlige halvdel af landet give hård vind til kuling fra øst, mens det ved Østersøen vil blæse fra vestlige retninger, og her kan vindstødene en overgang nærme sig stormstyrke.

Tværs gennem landet, hvor lavtrykket passerer, vil der til gengæld være rolige vindforhold.

Regnen aftager - men kan fortsætte frem til i aften

I løbet af eftermiddagen vil regnen gradvist høre op, men især i den nordlige og østlige del af landet, kan det fortsat regne hele eftermiddagen, og først i løbet af aftenen slipper regnen også den del af landet.

Samtidig vil vinden aftage, mens den gradvist drejer mod nordøst. Det sker når lavtrykket i eftermiddag bevæger sig fra Sjælland og videre ud over Østersøen til Bornholm.

Vejrkort for tirsdag eftermiddag. (Foto: © DR vejret)

Indtil tirsdag morgen har regnvejret på landsplan givet 14,3 millimeter regn, der nu sender den samlede årsnedbør op på 824 millimeter.

Det er cirka 60 millimeter mere end vi normalt får på et helt år. Den normale årsnedbør i Danmark er 759 millimeter.

Dermed er vi på vej mod det mest nedbørrige år i Danmark siden målingerne begyndte i 1874.

Nedbørsrekorden for et helt år er 905 millimeter, som faldt i 2019.