Der falder tøsne på Sjælland i morgen

Det er især i Nordsjælland, hvor man skal være på vagt for smattede veje.

De hvide områder over Sjælland og Sydsverige er områder, hvor prognosen har beregnet, at nedbøren falder som sne. De blå, røde og gule områder er steder hvor det regner. I de røde og gule områder ventes kraftig regn.

Hvis du bor i Nordsjælland eller Nordvestsjælland og skal på arbejde i morgen tidlig, så er det nok en god idé at stå lidt tidligere op end normalt.

Du kan nemlig risikere, at veje og cykelstier er dækket af et lag tøsne, der gør din transport mere bøvlet end regnen de foregående dage.

Temperaturen er dog ikke under frysepunktet, så det bliver ikke knirkende frostsne til ski, kælk og snemandsbygning, men nogle centimeter tøsne kan give udfordringer for trafikken med smattede veje og øgede bremselængder med videre.

Bilister, der ikke har monteret vinterdæk på deres bil, bør være ekstra forsigtige.

Varsel om kraftig regn

Vi har jo haft et relativt mildt efterår indtil videre, så derfor lyder det måske overraskende, at der allerede kommer sne nu.

Men det er faktisk helt almindeligt, at den første sne falder i november. Det første snefald er dog næsten altid af meget kort varighed og ikke starten på en reel vinterperiode.

I dag har vi et lavtryk over Nordsøen, og det bevæger sig ind over den sydlige del af Danmark i aften og i nat.

Det har regn med sig, og når regnvejret kommer til Sjælland, bliver det kraftigere. Derfor har DMI også udsendt et varsel om kraftig regn over Sjælland.

Prognoserne tyder på, at regnen i Nordsjælland og Nordvestsjælland vil gå over i slud eller tøsne ud på natten og torsdag morgen og formiddag.