Det bliver bidende koldt

Vinden er tiltaget og temperaturen sænket et par grader

I Vendsyssel var der rim i græsset lørdag morgen og den lavtstående sol kæmpede bravt for at få sine stråler gennem tågen. (Foto: Birger Josephsen © DR brugerfoto)

Det er arktisk luft, der blæser ind over Danmark de kommende dage. Luften kommer helt oppe fra Ishavet og blæser ned over Sibirien som en nordenvind. Derefter drejer den rundt om det skandinaviske højtryk og bliver til en østenvind henover Sydskandinavien. Solen står allerede lavt over det nordlige Sibirien og det vestlige Rusland, så der er ikke megen varme at hente undervejs til Danmark.

Kraven op om ørerne

Der er ikke udsigt til egentlig frostvejr de nærmeste dage, men når man kombinerer de forventede temperaturer med den forventede vind, så kommer det til at føles som frostvejr. De kommende dage vil temperaturen om dagen ligge på ca. fem grader og vinden vil være fra frisk eller hård fra øst.

Koldt hele ugen

Denne kolde og blæsende vejrtype vil dominere fra mandag til onsdag. Fra torsdag vil vinden aftage og det vil få det til at føles knapt så koldt, men dagtemperaturerne vil fortsat kun ligge på ca. fem grader. Om natten kan vi nogle steder komme under frysepunktet.

Sol, skyer og byger

Det meste af tiden vil det være skyet, men der kommer også perioder med lidt sol. De fleste steder bliver det helt tørt, men i den sydlige del af landet vil der kunne komme nogle byger mandag og tirsdag. Onsdag formiddag kan der også falde byger i Sydjylland.