Det er med at nyde vejret i dag, for torsdag 'bliver lidt af en kæberasler'

Torsdagens vilde blæsevejr står i kontrast til resten af ugens vejr.

Torsdagens voldsomme vejr bliver afløst af en mild weekend med sol. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Det kedelige efterårsvejr er efterhånden begyndt at bide sig bedre fast i vejrprognoserne, men de næste dages vejr bliver slet ikke så kedeligt endda.

Mens det grå septembervejr lagde sig over landet og gav regn til de fleste af os tirsdag, så har det triste vejr ikke været uden nytte.

- Det gode ved frontpassagen, som vi har haft tirsdag, er, at den skubber kulden væk, og åbner op for et lunt pust fra sydvest. Det betyder, at vi får en flot onsdag med en del solskin, siger DR's vejrvært Louise Gade Sig.

Hun forklarer, at vi onsdag får op til 18-19 grader og en let til frisk vind, hvilket ikke er betydeligt. Derfor er det med at nyde vejret, for torsdagen står i kontrast til det lune efterårsvejr.

Femdøgnsprognosen lover godt weekendvejr, men en vindblæst torsdag.

'Det bliver lidt af en kæberasler'

På torsdag passerer et lavtryk lige nord om Danmark, som bringer regn og mærkbar blæst med sig.

Inde over land kan man opleve vinde op til hård kuling, hvilket blandt andet kan få grene og kviste til at knække af træerne.

- Det er en god ide at få båret de løse udendørs genstande ind. Det kan også være en god ide at ruske æbletræets løsthængende æbler ned, ellers gør vinden det, siger Louise Gade Sig.

Værst står det til torsdag ved kysterne - især vestkysten bliver ramt.

- Ude ved kysterne kan man få vindstød op til stærk stormstyrke. Det bliver lidt af en kæberasler, siger hun.

I løbet af fredag stilner vinden af og lægger op til et ret flot weekendvejr. Et højtryk vil brede sig over Danmark, og det giver plads til sol.

- I den sydlige del af Danmark kan man være heldig at få temperaturer, der kysser de 20 grader.

- Vi får flere skyer lørdag end søndag, men det skulle overordnet holde tørt hele weekenden. En god afslutning på et vildt blæsevejr, siger Louise Gade Sig.