Det lune forårsvejr fortsætter

Søndagens solskinsvejr sætter spor ind i næste uge. Dog mere lunefuldt fra onsdag.

Blå himmel med landsbykirke i baggrunden. Det blomstrende æbletræ og gule raps på marken vidner om et forår i fuld flor. Billedet er taget i Hornsherred på Sjælland. (Foto: Kaj Boldt © (c) DR)

Der er mange, som har nydt en sommerlig forårsdag, hvor temperaturen har været mellem 19 og 24 grader.

Den relative kolde østersø har sat en dæmper på temperaturen på Falster, hvor man i dag har måtte nøjes med cirka 15 grader.

I aften bliver lun med temperaturer mellem 14 og 22 grader. Samtidig holder det tørt, og der kommer ikke særlig meget vind. Svag til jævn vind vil puste ind over landet fra øst og nordøst. Ved Østersøen kommer der stedvis frisk vind.

Og de næste par dage bliver det stadig tørt. Faktisk så tørt, at tørkeindekset kan vise forøget risiko for tørke i den østlige del af landet.

Regn på vej

I midten af næste uge vil det stabile og solrige vejr, afløses af mere ustadigt vejr.

Det vil især gælde onsdag og torsdag, hvor svage fronter bevæger sig ind over landet fra østlige retninger. Det vil være fronter, som taber pusten på vej vestpå. Derfor vil der stadig være risiko for regn i den vestlige del af landet, men der falder færrest millimeter regn i Vest- og Nordjylland.

Allerede fredag blive vejret igen mere stabilt. Det sker, når en højtryksryg bevæger sig op over landet fra sydvest. Det vil give tørvejr og mest solrigt vejr.

Så det ser ud til at næste weekend byder på ligeså pænt vejr, som denne weekend. Men om temperaturen også følger trop, vil tiden vise.