Det lune sommervejr kommer med en pris: Kraftige byger med torden på vej

På med shortsene, men tag en paraply med under armen, lyder det fra DR's vejrvært.

Der er risiko for skybrud på hele Fyn, Sjælland, Lolland Falster og Møn i tidsrummet fra klokken 14.00 til 22.00 i dag, oplyser DR's vejrvært.

Det har ladet vente lidt på sig i år. Sommervejret.

På samme tid sidste år havde der allerede været 20 sommerdage, og den første sommerdag faldt så tidligt som 19. april.

I år har sommervejret fulgt med kalenderåret, og det var først i går, at årets første meteorologiske sommerdag blev målt. Klokken 14.50 ved Langø på Lolland blev der målt hele 26,9 grader.

Og vi bliver heller ikke snydt for det varme vejr i dag. I store dele af landet bliver det nemlig mellem 20-25 grader, og på Bornholm bliver det helt op til 28 grader.

Risiko for skybrud

Men det lune vejr kommer ikke uden en pris. Det er nemlig et ”interessant meteorologisk misk mask vejr”, som DR’s vejrvært Louise Gade Sig udtrykker det.

- Der vil være bragende solskin, men også perioder med byger. Lige nu ligger der en stribe af regn fra Langeland, over dele af Fyn og Kronjylland. Det område trækker længere mod øst i løbet af dagen.

Fyn og det vestlige Sjælland får kraftige byger med torden, og sidst på eftermiddagen breder bygerne sig til Lolland, Møn og resten af Sjælland.

- Det bliver intensiveret, så der er risiko for skybrud på hele Fyn, Sjælland, Lolland Falster og Møn i tidsrummet fra klokken 14.00 til 22.00.

Frygten for skybrud har fået arrangører af koncerten for Prins Joachim på Sølyst til at skufte lokation til Bellevue Teatret. Publikum har fået besked om ændringen.

Et brag af en valgaften

Det varme vejr fortsætter de næste par dage og topper på onsdag, hvor danskerne skal af sted for at sætte deres kryds i stemmeboksene.

Men her kommer det lune vejr heller ikke uden en pris.

- Det kan blive et brag af en valgaften. Det bliver op til 28 grader, men kan kulminere med regn og tordenbyger.

Det våde vejr bliver dog mest mod vest, mens det mod øst kan blive mere tørt.

Så det bliver en uge med lune temperaturer, men fredag og lørdag bliver det lidt køligere med maksimalt 22 grader.

- Et dejligt lunt, men ustadigt vejr i vente, siger Louise Gade Sig.

Facebook
Twitter