Det nye år starter med rusk: Vindstød af stormstyrke hærger landet

Pas på løse tagsten og planlæg i god tid, hvis du skal over broerne.

Høje bølger, havskum, væltede træer og og trafikvarsler.

Årets første storm har nu ramt den nordlige del af landet.

I Hirtshals i Nordjylland er havnen dækket af hvidt havskum, og masterne fra fiskerbådene gynger frem og tilbage.

Og som ventet er det netop Nordjylland, stormen går i land i, før den trækker ned over landet, fortæller DR's vejr-vært, Christian Cherry.

- Mange steder er der vindstød af stormstyrke, og nogle steder har også fået vindstød af stærk stormstyrke. Men når vi kigger på, hvad der ser ud til at ske, når vi kommer hen i løbet af dagen, så ser det ikke ud til, at blæsevejret ved Vestkysten bliver meget værre i løbet af aftenen.

Juletræet på Hirtshals Havn måtte give fortabt i kampen mod blæsevejret.

Politiet advarer

DMI kategoriserer fortsat det nordjyske blæsevejr som en kategori 1-varsel. Det betyder, at vejret er voldsomt, men ikke farligt.

Ifølge DR's reporter i Hirtshals, Trine Dam, tiltrækker stormvejret lige så mange mennesker, som det afskrækker.

- Mens vi har stået her på havnen i Hirtshals, er der altså en del nordjyder, der har været nede for at tage billeder. Så indtil videre skal der lidt mere til at skræmme nordjyderne, konstaterer hun.

Selv om nordjyderne ikke lader sig kue, opfordrer flere politikredse til påpasselighed:

Mens Københavns Politi opfordrer folk til at surre løse genstande fast, så mærker Nordsjællands Politi allerede, hvordan vinden tager fat i stilladser og træer:

Kør udenom broerne

Den kraftige blæst kan få betydning for trafikken, advarer Vejdirektoratet på Twitter.

- Det blæser en del, og vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over flere broer. Det gælder E20 Øresundsbroen, E20 Storebæltsbroen, E47 Farøbroerne og E45 Vejlefjordbroerne. Vinden forventes at påvirke broerne resten af dagen, skriver direktoratet.

Storebæltsbroen er i risiko for at blive lukket både i løbet af eftermiddagen i dag, tirsdag, og igen natten til onsdag.

Derfor opfordrer Sund og Bælt danskerne til at lægge deres rejse over Storebælt på andre tidspunkter.

Storebæltsbroen risikerer at lukke for trafik i fire timer tirsdag eftermiddag. Her tester et par vindstyrken tæt på broen.

Color Lines-færgerne mellem Hirtshals og de norske byer Larvik og Kristiansand er desuden aflyst tirsdag.

DMI advarer om, at det voldsomme blæsevejr vil medføre forhøjet vandstand i store dele af landets indre vande. Vandstanden forventes for alvor at stige fra i aften til i morgen eftermiddag.

Facebook
Twitter