Det tørre sommervejr får en pause i denne uge

Der er udsigt til at få vandet køkkenhaven i denne uge.

Der kommer især vand til den sydlige del af landet, som eksempelvis Sønderho havn, når der de næste par dage trækker en front op fra syd. Foto: John Pedersen

Vi har endnu ikke modtaget én eneste klage over, at I er ved at være trætte af sol, rolig vind og pænt over 20 grader.

Det er altså ikke brugerhenvendelser, men nærmere vejrgudernes indblanding, der gør, at vi nu kan melde om et vejrskifte i denne uge.

Den kommende uge vil dog også være en tiltrængt vejrudsigt for mange. I prognosen er der nemlig regn indlagt, siger meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

- Generelt bliver vejret ret ustadigt de kommende dage, faktisk resten af ugen, men det er nok især onsdag og torsdag, der bliver fugtige i betrækket, fortæller han.

Derved kommer der forhåbentligvis til at ske ændringer i tørkeindekset, der fortsat ligger højt. Generelt ligger det på 8,9 på skalaen, der går til 10. Og især marker og haver på Sjælland og i Nordjylland har svært ved at trække vand op af jorden.

Selvom temperaturen kommer til at minde om sommer, vil flere indslag af byger nok skygge for den komplette oplevelse. Onsdag kan der lokalt komme omkring 20 millimeter. (Foto: Grafik: Søren Jacobsen)

Kulde fra syd

De tidlige prognoser for denne uge sagde ellers flere dage med mulighed for 30 graders varme. Men det ændrer vejrudviklingen i Sydeuropa på, forklarer Søren Jacobsen.

- Det er en kuldepol over Frankrig, der har nærmet sig de sidste par dage, og den sender altså nogle spiralarme af regn og byger op over Danmark.

Tirsdag har der også været regn flere steder i landet, der er trukket op fra syd. Det har dog været mere kraftig i Tyskland end i Danmark. De kommende dage bliver det især de sydlige egne, der ser ud til at få en regnfyldt fangarm sendt ind over landsdelene. Hos DMI estimerer man, at det kan blive op til 20 millimeter vand onsdag.

- Det kan godt være med torden, og meget lokalt, med kraftige tordenbyger, siger han og tilføjer, at har man sommerhus i Nordjylland, vil man næppe opleve vejrskiftet.

- Der er nogen, der ikke vil opleve regn. For eksempel i Vendsyssel ser det ud til, at der ikke kommer regn, siger Søren Jacobsen om de kommende dages vejr.

Selvom vejret skærer lidt af temperaturen de næste dage, så vil man stadig kunne finde varmt badevand i det meste af landet. Foto: Viggo Hjort Kohberg

En usikker vejrsituation

Denne uge vil det altså især være tilføjelsen af vand til vejrudsigten, der er ændret fra de foregående dage. Andre af de sommerlige parametre holder ved, beroliger Søren Jacobsen.

- Det saver noget af temperaturen, men generelt foregår det i en rimelig lun luftmasse, derfor lover vi stadig 18-23 grader, enkelte dage endnu højere, især frem mod weekenden. Men vi har stadig ustadigt sommervejr, siger han.

Et andet sted, du også kan møde 20 grader, er langs landets kyster. Badevandet er nemlig varmet godt op af de seneste ugers sol og varme. Er det for varmt, skal du søge mod Hanstholm. Her er det koldeste havvand lige nu, hvor termometeret siger 14,9 grader.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk