DMI: Du får både brug for paraply og solbriller resten af juli

Koldere vejr i den kommende uge, men 25 grader kan præge begyndelsen af august, spår DMI.

Vi skal nok ind i august, før sommervarmen for alvor kigger forbi og gør turen til stranden til en sand fornøjelse, lyder det fra DMI. (arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Er du en af de mange danskere, som er på vej ud i det danske sommerland for at holde ferie, så pak lidt af hvert i kufferten.

Den næste måned tegner til at blive en blandet landhandel vejrmæssigt, og du får brug for både sol- og regnbeskyttelse på din vej, lyder det fra DMI.

- Sommeren ser ud til at fortsætte de næste uger med vekslende vejr, hvor stort set alle kan være med, men hvor der også vil være brug for jævne skift mellem solbriller, paraplyer og små sommerjakker, der skal af og på, skriver DMI i sin månedsprognose.

Næste uge bliver lidt koldere end normalt i midten af juli, og temperaturerne om dagen lander på mellem 16 og 23 grader, mens temperaturen falder til 12 grader om natten.

Dagene byder på stedvise byger, men også sol, idet der er god mulighed for lige så mange soltimer som normalt på denne tid af sommeren.

- Vinden kan også give lidt vindstød fra sig af og til, men ikke så blæsende som indeværende uge, lyder det fra DMI.

Over 25 grader i sigte

Lidt varmere ser det ud til at blive i uge 31 og 32, hvor en mindre højtryksbølge rammer sommerdanmark, så varmegraderne ifølge DMI kortvarigt kan komme op over 25.

Men der vil også komme "mindre fronter med skyer og regn i perioder".

I nattetimerne ser det ud til at blive mellem 11 og 17 grader.

- Opsummeret vil ugen byde på helt regulært dansk sommervejr med nedbør, temperaturer og solskin omkring det normale, med velkendte små udsving i vejret, som forventes tidsmæssigt at kunne vare et par dage ad gange, skriver DMI.

FacebookTwitter