DMI har målt skybrud flere steder på Sjælland

Det kraftige uvejr søndag aften og nat har givet kraftig regn og også skybrud. Det er især på Sjælland og nord for København, men Fyn og Jylland har også haft et vådt døgn.

Sjælland fik mest regn i nat. Slagelse topper med 43,8 millimeter. (© dr)

Regnen piskede på ruderne, vandpytterne blev større og større og regnmålerne kom flere steder på overarbejde søndag aften og natten til mandag.

DMI har da også målt skybrud en stribe steder på Sjælland, siger meteorolog og vagtchef Janne Hansen til DR Nyheder:

- Der er faldet mest regn nord og vest for København og på Sydjælland. Slagelse, Taastrup Huse, Roskilde, Gladsaxe, Charlottenlund og Brandelev ved Næstved opfylder alle skybrudskriteriet med, at der skal falde over 15 millimeter regn på 30 minutter.

I Lunden ved Charlottenlund fik de på ti minutter hele 16,4 millimeter regn. Den foreløbige opgørelse fra DMI viser, at Slagelse fik mest regn med 43,8 millimeter, derefter Måløv som fik 43,4 millimeter og øst for Næstved "kun" 41,4 millimeter.

Regnmålerne har været på overarbejde det seneste døgn. DMI har målt skybrud flere steder på Sjælland. (Foto: Jesper Eriksen © brugerbilleder)

Andre områder har i aften- og nattetimerne også fået rigtig megen regn, det gælder flere steder i Jylland og på Fyn, men ifølge DMI har ingen målestationer registreret kraftig regn, som er over 24 millimeter på sekst timer eller kortere tid. Bornholm fik også tidligt i morges en ordentlig tordenskylle.

  • Fakta skybrud og kraftig regn

  • Der er skybrud, når der falder over 15 millimeter regn på 30 minutter.

  • Kraftig regn er, når der falder over 24 millimeter regn på seks timer eller kortere tid.

  • Kilde: DMI

Det lyner over Vordingborg. (Foto: Jeanette Viehbrok Roos Larsen © brugerbillede)
5957 lyn blev der udløst fra midnat og frem til klokken mandag morgen. (© dr)

Foruden nedbøren har DMI også registreret mange lynnedslag i forbindelse med uvejret. Det er blevet til 6723 lyn fra søndag til og med mandag klokken otte.

  • Fakta om juliregn

  • Sidste års juli bød os 86 millimeter regn. Dengang faldt regnen meget forskelligt.

  • Mest nedbør fik Syd- og Sønderjylland med 100 millimeter i gennemsnit, mens Vest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster fik mindst med 65 millimeter i gennemsnit.

  • Rekorden for den vådeste juli i de 142 år, som DMI har registreret målinger, er fra 1931 med 140 millimeter regn.

  • Kilde: DMI

FacebookTwitter