DMI: Hedebølge på vej til Danmark

Varsel om hedebølge i store dele af landet i denne uge.

DMI forventer primært, at hedebølgen rammer Syd-, Vest- og Midtjylland og i Nord- og Vestsjælland. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Fra i morgen bliver det rigtig sommervejr. Måske bliver det endda så meget sommervejr, at vi får en hedebølge.

Det peger vejrprognoserne i hvert fald på.

DMI har for kort tid siden varslet om hedebølge i slutningen af ugen. En hedebølge er, når temperaturen flere steder i landet i en sammenhængende periode på mere end tre dage kommer over en makstemperatur på 28 grader i gennemsnit.

- Det er den varme luft, som strømmer op fra Europa, der gør, at vi får det varmt. Særligt i det vestlige Danmark, hvor vi allerede i morgen og onsdag kan få mellem 28 og 30 grader, fortæller DR's vejrvært, Christian Cherry.

Temperaturerne forventes at komme til at ligge mellem 28 og 30 – og lokalt 32 grader, der hvor det bliver varmest, ifølge DMI.

Varme vinde, der kommer op gennem Europa, kan medføre hedebølge i Danmark. Men de steder, hvor vinden skal bevæge sig over Østersøen, vil vandet sænke temperaturen. Derfor vil østvendte kyster ikke opleve helt lige så høj varme, som de steder, hvor vinden kommer af landvejen.

Vandet holder temperaturen ned nogle steder

Selvom forventningen er, at varmen rammer hele landet, så er det ikke alle steder, der får det lige varmt.

- Det kølige havvand vil være med til at holde temperaturen nede nogle steder, så Bornholm, Falster og andre østvendte kyster vil nok ikke opleve lige så høje temperaturer som resten af landet.

Derfor lyder det også i DMI's varsling, at hedebølgen ventes primært i Syd-, Vest- og Midtjylland og i Nord- og Vestsjælland.

Temperaturen vil i de kommende dage ligge mellem 35 og 40 grader mange steder i Vesteuropa. Og i Belgien, Luxembourg og Holland ser det ud til, at der måske kan komme nationale varmerekorder.
Facebook
Twitter