DMI: Kortvarig kulde

Efterårsvejret bliver afløst af kortvarig, kold periode i weekenden.

Der er i den nærmeste fremtid godt gang i både regn og rusk. I den kommende weekend kan der være stedvis hagl eller sludbyger. Men der bliver en periode med mest tørt vejr i begyndelsen af november. (Foto: Liselotte Kahns © (arkivfoto) DR Vejret)

Der er masser af farver i den danske natur, i den indeværende uge, hvor efteråret har taget fat i landet.

Vi skal i følge DMI i den indeværende uge forberede os på, at det bliver koldere henover weekenden, hvor vinden drejer over i nord og nordøst.

Samtidig kan der være enkelte sludbyger, som passerer landet fra nordøst i løbet af søndagen.

Temperaturen rasler nedad i løbet af weekenden og havner på kun fem grader, som det maksimale på søndag.

Begyndelsen af næste uge fortsætter ad samme tangent med lave temperaturer og op til hård vind fra nordøst. Nedbøren ser ud til at ramme landet som regn, som kan blive ret kraftig på mandag, natten til tirsdag samt tirsdag formiddag.

Efterår i Dyrehaven. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

November kommer stabilt fra start

Lavtrykket, som i begyndelsen af næste uge smider en del nedbør af sig, bevæger sig hurtigt ud af dansk farvand mod nord.

Allerede natten til onsdag bliver det tørt, og efterfølgende kommer uge 44 til at være præget af lun luft, som lister sig op over landet fra sydøst.

Det vil stadig være ganske blæsende, men i de fleste landsdele vil det være mest tørt. Dog kan den lune luft fra øst skabe en del skyer over især Bornholm, Sjælland, Møn, Lolland og Falster, men indimellem titter solen dog frem.

Temperaturer på cirka 10 grader bliver det maksimale i dagtimerne. Vi holder stadig nattefrosten for døren, da vi havner omkring 5 varmegrader.

Varmt havvand holder kulden stangen

Ser vi i DMI-prognosen for henholdsvis uge 45 og 46, vil det næppe blive rigtig koldt.

Der er især èn grund til, at man kan vente lidt med tage vintertøjet i brug. For det første er det relativt varmt havvand, som befinder sig omkring Danmark. Det kan vi takke den ualmindelige varme sommer for.

Men en anden næsten ligeså vigtig faktor er, at temperaturen nord og øst for os, stadig ikke er lav nok endnu. Det er nemlig fra de verdenshjørner, vi normalt skal hente de lave temperaturer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk