DMI: Sommeren bliver hæderlig og helt normal

Vi kan forvente en gennemsnitlig dansk sommer med temperaturer på 18-24 grader i snit og måske lidt mindre regn end en normal sommer.

Sommervejret i år bliver lidt af det hele med sol, skyer og mindre regn end en gennemsnitlig dansk sommer. Arkivfoto. (Foto: Tove Skipper)

Sommeren står - i kalenderen - og banker på om 20 dage. Når juni indleder den første af tre sommermåneder er det store spørgsmål: Hvordan bliver sommeren i år?

Skyer på den blå himmel er en typisk sommerdag. Her efter regn omkring Tisvildeleje Strand. Arkivfoto.

Det har erhvervs- og energimeteorolog hos DMI, Tim Petersson gransket, og han siger, at vi kan se frem til en hæderlig og helt normal sommer, der ikke bliver prangende:

- Vi får varme dage med sol og temperaturer, der ligger mellem 18 og 24 grader, men vi får også dage med skyer og regn.

- Som prognoserne ser ud nu, kan vi sagtens få sommerdage, hvor temperaturerne enkelte steder kommer over 25 grader, der jo karakteriserer en sommerdag. Men vi skal ikke forvente længerevarende perioder med 25 grader eller derover, siger han.

Varmere i august

Juni er som oftest lidt køligere end både juli og august, og sådan bliver det formentlig også denne sommer.

Gennemsnitstemperaturen for et junidøgn ligger på 14,6 grader mod 17,2 grader i august, der er den sidste sommermåned.

https://twitter.com/dmidk/status/730293053177606145

Tim Petersson siger, at sommeren formentlig bliver lidt mere tør end en gennemsnitlig sommer, hvor der i de tre måneder falder 236 millimeter regn:

- Der er en svag tendens til, at vi i år vil få lidt mindre regn.

Ikke noget der stikker af

DMI's langtidsprognose for de tre sommermåneder viser ikke noget vejr, der stikker af fra gennemsnittet for en dansk sommer.

Det er usikkert, hvornår vi får dage og perioder med solrigt og tørt vejr, og hvornår vi kan lade solbrillerne blive i tasken og i stedet huske en let regnjakke.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1180132652037257