DMI: Stille og rolig sommerregn over landet i nat

Især København har været ramt af byger i nat. Bornholmerne skal finde paraplyen frem.

Bornholmerne kan se frem mod et større regnskyl i løbet i dag. I nat har der også været regnbyger. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Sommervejr er som bekendt regnvejr. Også i år.

Efter længere tid med sol og atter sol er der i går og i nat faldet regn flere steder i landet. Særligt i københavnsområdet har det regnet i nat. Faktisk er halvdelen af den regn, København har fået i hele juli, faldet det seneste døgn.

Regnen over hovedstadsområdet er imidlertid blot dråber sammenlignet med mængden af regn, der faldt over Aars og Sydvestsjælland i går eftermiddag. Begge steder blev ramt af skybrud, hvilket betyder, at der faldt mere end 15 mm regn på en halv time.

Vagtchef ved DMI Janne Hansen kalder nattens regn for "stille og rolig sommerregn." Hun forklarer:

- Det, der er situationen, er, at vi har haft den her frontzone, der har givet lidt regn. Men et par steder i landet oplevede man både skybrud og kraftig regn i går, siger Janne Hansen.

Til trods for nattens og gårsdagens regnskyl gælder Beredskabsstyrelsens afbrændingsforbud for hele landet stadigvæk.

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Dagen i dag byder generelt på pænt vejr, men - der er altid et men - Bornholm kan gå en særdeles våd dag i møde. Flere af DMI's prognoser viser kraftig regn over solskinsøen, siger Janne Hansen:

- Der er risiko for, at Bornholm kan overskrive kriteriet for 'kraftig regn', som er mere end 24 mm regn på seks timer.

DMI's hjemmeside har man udsendt følgende risikovarsel for Bornholm: "Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed."

Janne Hansen forklarer, at en frontzone, der nu ligger over Polen, danner kraftige regn- og tordenbyger, som måske vil ramme bornholmerne.

- Men vores prognoser er meget uenige, understreger Janne Hansen.

DMI's landsprognose byder på enkelte byger, nogle steder med torden, og temperaturer op mellem 22 og 26 grader med svag til jævn vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til frisk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter