DMI varsler kraftig regn flere steder i landet i aften

Regnen falder især over den vestlige del af Jylland og i den sydlige del af landet.

(Foto: © (Grafik), dmi)

Når det i aften fra omkring klokken 18 begynder at regne i den sydvestlige del af Jylland, bliver det begyndelsen på et regnvejr, der i løbet af de næste seks timer vil brede sig over næsten hele landet. Bornholmerne og beboerne nord for Limfjorden ser ud til først at få vand efter midnat, når regnen bevæger sig mod nordøst.

Mest regn vil der onsdag morgen være at finde i regnmålerne ved Vadehavet. Her vil man kunne måle over 30 millimeter flere steder. I resten af landet vil regnen falde knap så voldsomt. Det er mest sandsynligt at man får mellem 5 og 12 millimeter på 24 timer.

Det bliver nok modtaget som en god nyhed af mange danskere, hvis haver tørster efter vand. På kortet over tørkeindekset kan man se mange gule og orange nuancer. Det landsdækkende tørkeindeks er 8,1, hvor 10 er det maksimale.

Første halvdel af august var meget tør. Den anden halvdel har indtil videre været præget af byger, hvor regnen er faldet meget lokalt. Himlens sluser har åbnet sig for vid gab, og meget hurtigt er regnen stoppet. Oftest i den slags vejrsituation løber vandet af den tørre jord og lægger sig i lavninger.

I dag ligger det landsdækkende tørkeindeks omkring 8,1. Når ugen er omme, vil tallet være betydeligt lavere. Dog vil der stadig være lav risiko for tørke i store dele af landet. Dog kan Fyn og Øerne øst for Storebælt fortsat have nogle områder, hvor jorden stadig er rimelig tør. (Foto: © (Grafik), dmi)

Lavtryk på direkte kurs mod Danmark

I løbet af tirsdagen bevæger lavtrykket sig hen over den nordlige del af England, hvor man godt kan forvente vindstød af stormstyrke. I aften og nat forlader lavtrykket den engelske kyst og har kurs direkte mod Danmark.

På forsiden af lavtrykket er luften varm og kan dermed indeholde mere vanddamp. Derfor ser vi intens regn i aften og i nat i Danmark. Ligesom det er ved Vadehavet, man vil opleve mest regn, er det også i den sydlige del af landet, at man kan få nogle meget kraftige vindstød.

Men i løbet af onsdag formiddag vil lavtrykket ligge over den centrale del af landet. I midten af selve lavtrykket er der ikke megen vind, men omkring det vil det blæse frem til i morgen eftermiddag.

Onsdag aften bevæger lavtrykket sig væk fra Danmark mod øst og efterlader Danmark med en del regn eller byger. Mens vinden drejer over i nord, aftager den i store dele af landet.

Varslet omhandler nebør i Vest- og Sønderjylland og gælder frem til i morgen klokken 18. Det samme gælder risikomeldingen som omhandler resten af Jylland og Fyn, som også strækker sig frem til i morgen aften. Følg udviklingen og hvordan du bør forholde dig på DMI

Fredag og lørdag kommer der mere van

Men allerede fredag og lørdag kommer en ny front til landet fra syd. På landsplan vil de to dage tilsammen ende under 10 millimeter. Men der bliver store regionale forskelle.

Det vil regne mest over jysk jord og især nordjyderne ser ud til at få brug for regntøjet, hvis man skal nyde weekenden udendørs.

Fyn og Sjælland kan spæde nogle ekstra millimeter til ”regn”-skabet, mens Bornholm kun får en smule regn.