DMI varsler kraftig regn og skybrud i dag

DMI forventer voldsomt vejr i store dele af Jylland, på Fyn og Lolland fra klokken 11.

Lige nu ser det ud til, at særligt den sydvestlige del af landet samt Vestsjælland kommer til at være mest udsat for regnen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

DMI varsler om voldsomt vejr i form af kraftig regn, torden og risiko for skybrud i store dele af Jylland samt på Fyn og Lolland fra klokken 11.

I resten af landet – med undtagelse af Bornholm – er der udsendt en såkaldt risikomelding, som betyder, at man skal være opmærksom på, at vejret i området kan udvikle sig til et varsel.

I deres varsling skriver DMI, at de forventer, at der fra klokken 11 og frem til midnat vil være kraftige byger med mellem 25 og 35 mm på 6 timer i store dele af landet samt risiko for lokale skybrud, som er, når der falder mere end 15 mm regn på en halv time.

Artiklen fortsættter under grafikken.

Meget uforudsigelig vejrsituation

En del af forklaringen på det kraftige bygevejr er, at vi har en varm og fugtig luftmasse fra sydvest, som møder en køligere luftmasse fra nordøst.

- Dét, kombineret med at vinden ligger stort set stille, gør, at vi får meget regn i en lang bygelinje, som formentlig ikke kommer til at bevæge sig ret meget. Dermed vil nogen opleve meget regn lokalt, mens andre områder ingen regn får, siger DR's vejrvært Christian Cherry.

Ifølge DMI peger vejrprognosen lige nu på, at det er den sydvestlige del af landet samt Vestsjælland, som kommer til at være mest udsat for regnen.

Men her er det vigtigt, at man løbende holder sig opdateret, fortæller DR's vejrvært.

- Vi har en meget uforudsigelig vejrsituation lige nu, hvor det stort set er umuligt sige, hvem der får meget regn. Det varsel, vi ser lige nu, kan blive ændret i løbet af dagen, så det er vigtigt, at man holder øje med, hvordan vejret og prognoserne udvikler sig, siger han.

Facebook
Twitter