DMI varsler vindstød af stormstyrke søndag: 'Det bliver øv, øv, øv'

Mandag bliver mindre regnfuld end søndag, men mere blæsende.

Det ser ud til at blive en blæsende og regnfuld omgang både søndag og mandag (ARKIVFOTO). (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Natten til søndag er den gal igen.

Sådan skriver DMI i et varsel, hvor de oplyser, at der kommer hård- eller stormende kuling med mulighed for vindstød af stormstyrke.

Så hvis du havde planer om skovture eller andre arrangementer udendørs på søndag, så skal du måske overveje at aflyse dem, lyder opfordringen fra Mikael Jarnvig, der er vært på Vores Vejr.

- Søndag bliver øv, øv, øv.

- Umiddelbart så er det Jylland, der bliver ramt værst om søndagen, siger han.

Det er særligt ved Vestkysten, at de kommer til at mærke til det efterårsagtige vejr.

Søndag ser der ud til at komme regn hele dagen, eller hvad Mikael Jarnvig beskriver som "en ordentlig skyller".

Her ses vejrkortet for mandag, som bliver den mest blæsende dag. (Foto: (DR) © (c) DR)

Mandag kommer til at være lidt mindre regnfuld med byger spredt ud over landet. Men selvom der kommer solskin mellem bygerne, kommer der stadig til at være meget kraftig blæst i løbet af dagen.

Fredag tegner godt

Generelt ser udsigterne til en mild februaruge lidt snævre ud. Dog ser fredag (i morgen) ud til at holde sig tør, forsikrer Mikael Jarnvig.

- Den ser ud til at blive pæn med solskin. Ikke fra en skyfrihimmel, men det bliver den pæneste dag.

Men det er nok bedst at få planlagt lidt indendørs aktiviteter hen over weekenden, hvis det er muligt.

- Lørdag ser ikke for godt ud. Her bliver der overskyet, og der kommer noget regn. Særligt først på dagen, siger han.

Søndag i forrige uge var der også et kraftigt blæsevejr med vindstød af storm- og orkanstyrke. Flere færger og flyafgange blev aflyst.

De seneste tre dage har der også været et dybt lavtryk, der har sendt en intens vestenvind ind over landet og forhøjet vandstanden ved Limfjorden, Vadehavet og den centrale del af Vestkysten.

Se billeder fra de seneste fire dages blæsevejr.

  • Her et billede fra Hammerhavn på Bornholm mandag den 10. februar 2020, hvor stormen gav store bølger på Østersøen og flere færger rundt om i landet måtte aflyses - blandt nogle af afgangene til og fra Bornholm. (Foto: Pelle Rink © Scanpix)
  • Søndag middag måtte to personer reddes op, da de i den stærke storm faldt ned mellem stenene på molen i Nørre Vorupør ved Thisted. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Flere træer væltede under søndagens blæsevejr. Sydjyllands Politi fik 125 henvendelser fra borgere om blandt andet væltede træer og trampoliner på afveje. (Foto: claus fisker © Scanpix)
  • Ved Limfjorden er store områder blevet oversvømmet nær Aggersundbroen på grund af de seneste dages storm. Billedet her er fra onsdag den 12. februar. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
1 / 4

Det stormende og regnfulde vejr opstår på grænsen mellem den kolde luft mod nord og den mildere luft mod syd, forklarer Vores Vejr-værten.

- Det er på grund af manglen på rigtigt vintervejr, for ofte i vintersæsonen vil den kolde luft trække længere ned. Det betyder, at banen med lavtryk og regn ofte vil bevæge sig syd for Danmark, men i år har vi en fastlåst situation, hvor motorvejen med dårligt vejr ligger ind over vores del af Europa.