DMI varsler: Voldsom våd fredag venter

Sjælland, Møn og Falster kan få store mængder regn i løbet af fredag.

Fredag er der udsendt varsel om voldsomt regnvejr over store dele af Sjælland.

Har du adresse på Møn, Falster, Midt- eller Østsjælland, så skal du nok tjekke, at dine tagrender er fri for blade, og at de nærliggende afløb også har fri passage.

Der ser nemlig ud til at komme rigtig meget regn fredag, hvor et lavtryk sender voldsomt vejr op fra Polen og Tyskland.

Det fortæller meteorolog ved DR Vejret Mikael Jarnvig.

- Vi ligger mellem den meget varme luft, der er trukket mod øst, og nu har vi den kolde luft, der trækker op over os. Det giver store temperaturforskelle. Derfor bliver det sandsynligvis ret kraftig regn, op mod 50 millimeter, fortæller han om morgendagens prognose.

Varsel fra DMI

Fredag starter med regn flere steder i landet, men den voldsomme del af regnvejret trækker ind over Danmark omkring middag ifølge de seneste prognoser. Der er dog stadig usikkerhed om, præcis hvor og hvornår, vi får regn, og hvor meget vi får.

I DMI's varsel om det voldsomme regnvejr er vurderingen på mellem 35 og 50 millimeter regn på seks timer og mulighed for lokale skybrud.

Men vi kan endnu ikke sige hvor henne, siger Mikael Jarnvig.

- Det er timet til at ramme den østlige del af landet. Lolland og Vestsjælland og Bornholm kommer nok ikke til at se så meget, men det ser ud til at blive Midt- og Østsjælland, Falster og Møn, der får mest. Prognoserne er ikke enige om, hvor voldsomt det bliver, men den grundlæggende vejrsituation ser ud til at forblive, så det vil smide noget vand af sig, fortæller han.

Mere vand i weekenden men også sol

Fra Mikael Jarnvig lyder også en opfordring til at tage de store mængder vand seriøst. Selvom 50 millimeter kan lyde beskedent, så kan det direkte oversættes til, at der på én kvadratmeter total kan komme 50 liter vand.

- Og har man en gårdsplads på et par hundrede kvadratmeter, så kan man jo hurtigt regne ud, hvor meget vand ens kloak skal kunne håndtere, siger han.

Det våde vejr ser ud til at fortsætte ugen ud, men i weekenden bliver det mere i byge-form end decideret regnvejr. - Det bliver bedre, søndag især, hvor vi får op til 22 grader, mens lørdag er blandet med byger og regn, men også sol.

Facebook
Twitter