Efter gråt vejr er solen tilbage: 'Det er pragtfuldt'

Den næste uge er der udsigt til sol og ikke en eneste dråbe regn.

Jonathan på ni år og Mattis på fem er taget forbi havnebadet i Faaborg med deres mor Katharina Meinhardt. De har netop fået sommerferie og skudt den i gang i solen. (Foto: Christina Nordvang Jensen)

"Der var en"

To drenge står ved vandkanten ved havnebadet i Faaborg og kigger efter fisk. Solens stråler slår mod havet, og skyerne er efterhånden skubbet væk.

"Der var en til", siger Jonathan på ni år til Mattis på fem.

De to er brødre og har slået sig ned i solen med deres mor Katharina Meinhardt. De er på cykeltur i det sydfynske og skal bo i shelter ugen ud.

- Så det er pragtfuldt med det gode vejr. Danmark viser sig fra sin bedste side her om sommeren, siger Katharina.

Efter små to uger med gråt og nogle steder lidt vådt vejr er solen og varmen tilbage, og det samme er menneskerne. Og dagens vejr vil fortsætte ugen ud.

- Varmen er for alvor ved at indfinde sig i Danmark igen, Der er udsigt til sol og temperaturer på mellem 23 til 28 grader. Ved kysterne kan det være en anelse køligere. Og så er der ikke en dråbe i sigte de næste cirka 10 døgn, siger vejrvært i DR Anja Fonseca.

Det skyldes, at der den næste tid ligger et stabilt højtryk vest for Danmark, hvilket gør, at fronter med regn ikke kan komme forbi, og det giver tørt og solrigt vejr.

'Ja tak, ja tak og ja tak'

"Skal I sende vejret her", lyder det fra en kvinde, der går sammen med sine veninder og har fået øje på DR Vejrets blå bil, der de næste fem uger skal følge Margueritruten rundt i Danmark og sende vejrudsigt. Startbyen er Faaborg på Fyn.

"Ja. Og det bliver med sol og varme", lyder svaret fra redaktionen.

"Ja, tak, ja tak og ja, tak. Det har vi ventet på" lyder det jublende fra en kvinde i gruppen, og de andre stemmer i med et grin.

  • Otte veninder fra motionsklubben Amager er taget på ferie i et sommerhus tæt på Faaborg. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Kvinderne har vinterbadet i mange år, så selvfølgelig skulle de også i vandet ved Svendborg. (Foto: Christina Nordvang Jensen)
  • Havnebadet ligger kun omkring 100 meter fra Faaborg centrum og blev lavet i 2014.
1 / 3

De er otte veninder fra Amager, der er taget til det sydfynske for at holde en uges sommerferie i et sommerhus tæt på Faaborg. De mødte hinanden i motionsklubben Amager og har kendt hinanden i mellem 10 og 25 år.

Udover motionen mødes de til biografture, strikning og vinterbadning. I dag har de lagt vejen forbi Faaborg Havnebad netop for at bade.

- Det er det bedste. Og vejret bliver bare bedre fra dag til dag. Men vi lader os ikke standse af vejret. Vi var taget afsted alligevel, men det er godt nok dejligt med al den sol, siger Inge Marquart.

Tørken vil fortsætte

Men med sol og varme kommer ikke kun smil og jubel. Den næste tids vejr vil ikke være godt for landmændene. Tørken vil fortsætte og ud fra prognoserne lige nu, er det vanskeligt at forudsige, om der vil komme regndage i den nærmeste fremtid.

Og selvom de seneste uger har budt på regnvejr i dele af landet, er det ikke nok.

- Jorden kommer til at tørre ud igen. Nedbøren har ikke haft tid til at sætte sig. Så tørken vil komme til at vare ved i et stykke tid endnu, siger Anja Fonseca.

På kortet neden for kan du se, hvor DR Vejret rejser hen de næste fem uger. Du kan sende dine sommerbilleder til vejret@dr.dk eller 1212@dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk