Efterårsferien byder på rigtig 'efterårsagtigt' vejr med enkelte lyspunkter

I den kommende uge vil der være flere dage med regn og byger.

Mørke lavt hængende skyer over Ebeltoft. Det synes kan gentage sig den kommende uge flere gange.

Oven på skolernes motionsdag fredag venter der en god mulighed for landets skolebørn til at restituere den kommende uge. Både når det gælder kalenderen, der siger efterårsferie. Men også vejrudsigten vil nok give en del lyst til at være inden døre.

Det bliver nemlig en blandet omgang, siger meteorolog ved DR Vejret Mikael Jarnvig.

- Det er meget almindeligt efterårsvejr, og ikke nogen rigtig lækre dage i blandt, siger han overordnet om den kommende uge.

Fredag fik de sydlige dele af landet også besøg af en front med regn, men oven på den, er der lige et pusterum, siger Mikael Jarnvig.

- Lørdag kan blive okay, der ser ud til kun at komme enkelte byger, og ikke så meget vind. Der vil de fleste få tørvejr, men ikke alle. Søndag får vi dog endnu et regnvejr, der skal forbi landet, men nogenlunde tørvejr vender tilbage mandag. Mandag har desuden også rimelige solchancer - årstiden taget i betragtning.

Vi kan sagtens få solen at se, særligt i de sydlige egne som her mod Flensborg fjord. Men man skal stadig have en god trøje på, siger Mikael Jarnvig. -Temperaturen ligger ret beskedent omkring 10-12 grader, det er det, man kan forvente.

Jævn temperatur og få udsving

I weekenden vil temperaturen ligge ret stabil mellem 10 og 12 grader, og det niveau varer ved ind i næste uge. Men i slutningen af ugen begynder vi at se dalende dagstemperaturer.

Der er dog en højdespringer onsdag, siger Mikael Jarnvig.

- Oven på en skyet tirsdag med regn, kan onsdag godt byde på op til 16 grader. Særligt mod sydøst, hvor der en overgang vil være fint vejr i nogle timer. Der vil dog også være regn nogle steder, siger han.

Efterårsferien giver ikke umiddelbart udsigt til dage med tørvejrs-garanti. Men der skal nok komme heller mellem skyer og regnbygerne.

Og der er ingen grund til at hænge paraply eller regnfrakke væk, selvom onsdag kan give plads til solens stråler mellem skyerne. Torsdag hænger der nemlig dryppende skyer over os igen.

Men med det forbehold, at prognosen kan ændre sig en uge ud i fremtiden, så aner Mikael Jarnvig håb for en pæn afslutning af efterårsferien. Dog uden nogen sensommerlige fornemmelser.

-Næste fredag og lørdag ser det overvejende tørt ud, men det ændrer ikke på, at der ikke er en dag i ferien, hvor vi kan sige, at det ser rigtig godt ud. Det ser meget, ja, efterårs-agtigt ud.

FacebookTwitter