Efterårsvejr over Danmark: Kraftig regn og vindstød af stormstyrke

Et lille hidsigt lavtryk giver tirsdag blæsende og regnfuldt vejr.

Regn og blæst i Østjylland tirsdag formiddag. (Foto: © Ole Hougaard)

Allerede tirsdag formiddag har der været vindstød af stormstyrke ved Jyllands vestkyst, mens kraftige byger stedvis har givet over 15 millimeter regn.

Det efterårsagtige vejr fortsætter resten af dagen, og her i eftermiddag og i aften kommer der mere udbredt regnvejr og blæsende vejr ind over store dele af landet.

Der kan falde op til 30 millimeter regn

I første omgang er det køligere luft fra vest, der blæser ind over os med kraftige byger, der kan være torden og kortvarigt skybrudsagtig regn.

I løbet af eftermiddagen nærmer et lille hidsigt lavtryk sig med udbredt regn. På sydsiden af lavtrykket vil det en overgang blæse med hård til stormende kuling, mens vindstødene kan nå stormstyrke.

Vejrkort for tirsdag aften klokken 20. (Foto: © DR vejret)

Regnvejret bliver kraftigst i den nordlige og vestlige del af Jylland, som fra sidst på eftermiddagen og frem til midnat kan falde mellem 20 og 30 millimeter regn.

Vindstød af stormstyrke

I første omgang kan der i forbindelse med bygerne forekomme kraftige vindstød, men i takt med lavtrykket passerer nord om Danmark, frisker vinden fra tirsdag eftermiddag op i den sydvestlige del af landet.

Her vil man ved Vadehavet kunne nå hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke fra sydvest.

Prognose: Middelvind klokken 20. (Foto: © DR vejret)

I løbet af de sene eftermiddagstimer og først på aftenen fortsætter området med det blæsende vejr at bevæge sig mod øst, så store dele af landet først på aftenen får det meget blæsende.

Fra Fyn og op over Kattegat er der i aftentimerne udsigt til hård til stormende kuling, og langs kysterne kan vindstødene nå stormstyrke.

Køligste septemberdag i år

Med temperaturer mellem blot 14 og 17 grader er der udsigt til den foreløbigt køligste dag i denne indtil videre usædvanligt varme september.

Det er dog et helt normalt temperaturleje her midt i september.

Den normalt højeste temperatur på en septemberdag er 17,2 grader.