Efterårsvejr på sommerferie

Tankerne ledes hen på sommer takket være et højtryk, som ligger sydøst for Danmark.

(Foto: DR vejret © (c) DR)

Når Danmark vågner i morgen venter en solrig og lun dag. Det bliver startskuddet på en periode med stabilt vejr, hvor tør og lun luft strømmer over landet fra syd.

I nat havner temperatur mellem 8 og 12 grader. Det bliver mest klart vejr bortset fra lokale tågebanker - især i den centrale del af Jylland. Lokal tåge eller dis hænger ved op ad formiddagen, hvorefter klart vejr vil præge vejret resten af dagen.

Ugen bliver tørlagt

I hele denne uge kan man roligt lade regnfrakke, sweater og handsker blive derhjemme. I stedet skal man være opmærksom på en lavthængende sol, som kan virke generende i trafikken.

I den sydøstlige del af landet, hvor det ikke har regnet særligt meget dette efterår, bliver det så tørt, at man igen vil snakke om tørke over hækken.

Der sikkert er mange, som i den sydøstlige del af landet har store smil på læberne på grund af vejret. Samtidig er der sikkert også nogle haveejere, der hellere vil bruge tiden på andre gøremål, end at vande haven. (Foto: DMI © DMI Grafik)

Hvis du er vild med varmen, søg læ fra vinden

Der er knap så meget vind i morgen i hele landet, hvor vinden bliver svag til jævn og kommer omkring syd. Den oplevelse af varmen, som vi kommer til at mærke, er afhængig af vindforholdene.

De bliver rolige i den østlige del af landet hele ugen, hvorimod de vestvendte kyster får perioder med blæst. Så find en solkrog, hvis du er vild med at sidde udendørs og nyde et forfriskende glas.

I løbet af ugen breder temperaturer over omkring 20 grader til hele landet. Dog kan det være lidt mere køligt langs med kysterne.