Endelig er der regn i vejrprognoserne

Det bliver dog meget ulige fordelt

Der er stor mangel på vand til de mange tørre marker rundt om i landet. (Foto: Tove Skipper © DR brugerfoto)

Danmark har i øjeblikket den værste tørke i 10 år og det skulle ellers være i foråret, at afgrøderne på markerne skulle vokse sig store og stærke. De meget høje temperaturer i maj og begyndelsen af juni har heller ikke gjort det bedre. Fordampningen har været ekstrem stor.

Men nu er der håb

Der har i flere dage været optræk til byger i vejrprognoserne, men hver gang, der kom nye prognoser, ændrede de sig. Det har været umuligt, at forudsige hvor, hvornår og hvor meget vand, der ville komme. Det er stadig ikke 100% sikkert, men de mest stabile af vejrprognoserne er enige om at søndag er den dag, hvor bygesandsynligheden er størst.

Mon det vil hjælpe?

Vi er så langt bagud med regn, at der skal falde virkelig meget i mange dage før det aflyser den nuværende tørkekrise. Men da bygerne lokalt kan være kraftige og med torden, vil det om ikke andet så lindre lidt på problemet for de heldige. Det er som sagt umuligt at forudsige hvor bygerne kommer, men det synes tydeligt, at Jylland får mere regn end øerne og Bornholm.

Følg selv med

Når vi nærmer os søndag, kan man selv følge med i udviklingen ved at klikke sig ind på dmi.dk og derefter på "Radar:Nedbør". Bygerne vil begynde i Jylland og trække mod øst i løbet af dagen.

Facebook
Twitter