Endnu en dag med skybrud - og flere på vej: Indtil videre er der registeret over ti skybrud

I går var der otte skybrud fordelt rundt i hele landet. Heriblandt var det ene et dobbelt skybrud.

Både i dag og i går er det væltet ned med regn flere steder i landet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Igen i dag har DMI varslet skybrud i store dele af landet.

Og allerede frem til klokken 10 er der registeret hele 11 skybrud rundt omkring i landet, mens der i går blev registeret otte skybrud i løbet af hele dagen.

Det viser en særkørsel, som DMI har lavet til DR Vejret, som viser nedbøren ved alle landets målestationer.

De 11 skybrud fra i dag er dog endnu ikke kvalitetssikret fra DMI's side

- Hvor gårsdagens skybrud var meget spredte og opstod i løbet af eftermiddagen, der hvor der var solopvarmning, så er skybrudene i dag mere struktureret og har dannet sig langs den bygelinje, som i går aftes blevet dannet fra Thy i Nordjylland til Lolland, fortæller DR's vejrvært Christian Cherry.

Skybrud i går og i dag

De sorte markeringer viser, hvor der var skybrud i går, mens de røde markeringer viser skybrud i dag frem til klokken 10. Bemærk, at data fra i dag endnu ikke er endeligt kvalitetssikret.

Skybrudsrisiko frem til i aften

Frem til i aften klokken 21.00 er der ifølge DMI risiko for skybrud i store dele af landet.

Men den bygelinje, som har domineret frem til i eftermiddag og har været med til at styre placeringen af nattens og morgenens skybrud, har bevæget sig ud over Kattegat og har derfor mistet energi.

- Derfor skal vi nu rette blikket mod en ny bygelinje. Den er over den sydvestlige del af landet og vil langsomt i løbet af aftenen bevæge sig mod nordøst. Derfor er det højst sandsynligt langs den strækning, at man vil opleve skybrud eller kraftig regn, siger Christian Cherry.

Facebook
Twitter