Europa delt af knivskarp koldfront

Europa er gennemskåret af en meget markant og skarp koldfront

Europa er savet over af en koldfront (Foto: DR vejret © DR vejret)

Det er ikke hver dag vi ser en koldfront i Europa, hvor temperaturforskellen hen over frontzonen er så stor som det er tilfældet i øjeblikket. nogen steder er forskellen helt oppe på 15-20 grader.

Fra Moskva til Barcelona deler koldfronten Europa op i to meget forskellige vejrtyper.

Mod nordvest er vejret meget ustadigt og præget af dage, hvor vejret skifter mellem sol og kraftige byger - som vi har set det i også Danmark. De typiske dagtemperaturer ligger mellem 8 og 13 graders varme.

Det kan jo være godt nok for en dansker, men kun omkring 10 grader i Barcelona og omegn er nok ikke noget der trækker på catalanske milebånd.

Anderledes lunt og behageligt arter vejret sig syd og øst for koldfronten, hvor dagtemperaturen ligger mellem 18 og 25 grader - eller hvad vi ville kalde for pæne danske sommertemperaturer.

Ændring i weekenden

Er du ved at være træt af haglbyger, nattefrost og etcifrede temperaturer så er håb forude. Midt i weekenden ændrer vejrliget sig ved at luftmassen over Danmark bliver meget mere stabil.

Det betyder lidt højere dagtemperaturer, op omkring de 15 grader, og frem for alt venter der en ganske solrig og ret tør periode i den kommende uge, men de 20 grader dem må vi vente lidt på.