(Foto: © GIANLUCA VANNICELLI / ipa-agency)

Ferieøer i Middelhavet ramt af vintervejr

Både på Mallorca og Korsika er der faldet sne.

Kold luft fra nord er de seneste dage strømmet ned over Middelhavet og har dannet en såkaldt kuldepol, der har givet helt vinterligt vejr i både Spanien, Nordafrika og Italien.

Selv helt nede ved middelhavskysten oplevede man nattefrost og temperaturer på blot 5 til 10 grader i dagtimerne. I højder over 500 meter faldt der sne, mens der flere steder langs den spanske østkyst og i Palma på Mallorca blev set snefnug i luften - på Ibiza faldt der sågar sne på strandene.

Vintervejret ramte efter at have givet vinterligt vejr i Middelhavet det nordlige Balkan og dele af Østrig.

 • På den spanske ferieø Mallorca fik den bjergrige vestlige del af øen det kraftigste snefald i fem år. Billedet er fra Tramuntanabjergen. Flere veje i bjergene var spærret på grund af vintervejret, og selv helt nede ved kysten kunne man både i Alcudia og Palma opleve snefnug i luften. En tidlig vinterferie til Mallorca havde været en kold omgang. Tirsdag morgen blev der målt -0,7 grader i Palma. (Foto: © Isaac Buj, Represented by ZUMA Press)
  1 / 7
 • Vintervejret ramte også den franske middelhavsø Korsika. Billedet er fra Sant'Andrea-di-Bozio, der ligger i 800 meters højde på den indre del af øen. I højder over blot 400 meter faldt nedbøren som sne, og i hovedbyen Ajaccio stod man i weekenden op til let frost, da termomteret viste -0,1 grader. (Foto: © Pascal Pochard-Casabianca, AFP or licensors)
  2 / 7
 • Også i Nordafrika viste vintervejret sig med sne. Her er det ved Blida i det nordlige Algeriet, hvor der i 1500 meters højde lå store mængder nyfalden sne. I 1000 meters højde blev der tirsdag morgen målt -7,3 grader i bjergbyen Batna, mens temperaturen helt ud til Middelhavet i det nordøstlige Algeriet nåede ned på 1,0 grader. (Foto: © xinhua, Represented by ZUMA Press)
  3 / 7
 • Også i Tunesien var der vintervejr. Her er det snevejr i Ayn Darahim, der ligger i 800 meters højde i det nordlige Tunesien. I store dele af Tunesien har man flere nætter haft frostvejr - selv helt ned til middelhavskysten. I lufthaven Enfida-Hammamet, som mange turister lander i, blev der tirsdag morgen målt -3,3 grader. (Foto: © AA/ABACA, AA/ABACA)
  4 / 7
 • Vinterkulden ramte også Italien, hvor der centralt i landet faldt store mængder sne i bjergkæden Appenninerne. Her er der i byen Norcia i regionen Perugia faldet 50-60 centimeter sne. Norcia ligger i 600 meters højde. (Foto: © Gianluigi Basilietti)
  5 / 7
 • Vintervejret nåede også til det nordlige Balkan, hvor store dele af Kroatien blev ramt en voldsom snestorm. Omkring byen Karlovac gav vintervejret ligesom flere andre steder i Kroatien store trafikale problemer. (Foto: © Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Pixsell/PA Images)
  6 / 7
 • Allermest sne er der faldet i det sydøstlige Østrig, hvor luften fra syd blæste ind mod Alperne. I delstaten Kärnten faldt der mandag og tirsdag halvanden meter sne på 24 timer - nogle steder mere. (Foto: © IMAGO/Bernd März, IMAGO/Bernd März)
  7 / 7