Find paraplyen frem: Voldsomt regnvejr rammer Danmark

Hele landet bliver ramt af kraftige regnbyger søndag.

Du kan blive forfærdeligt våd, hvis du går udenfor uden en paraply eller en god regnjakke i morgen. (Foto: Anders Debel hansen © Scanpix)

Det er slut med sol og varme for denne gang. For søndag kommer det nogle steder til at stå ned i stænger, når et kraftigt regnvejr rammer Danmark.

Det melder DMI, der har varslet risiko for kraftigt regnvejr i hele landet bortset fra Bornholm.

Kraftig regn betyder, at der falder mere end 24 millimeter nedbør på under seks timer, oplyser Martin Lindberg, der er vagtchef hos DMI.

- 24 millimeter på seks timer er ret meget regn. Så meget får man typisk over otte til ti dage. Det er et ret voldsomt regnvejr, vi skal regne med, siger han.

Risiko for skybrud

Regnen kommer til at ramme den sydøstlige del af landet sidst på formiddagen, og senere bevæger den sig ind over Jylland.

- Det kommer så til at vare indtil tidligt på aftenen i det sydøstlige og sent på aftenen i Jylland, fortæller Martin Lindberg.

- Der kan muligvis også komme skybrud lokalt, men det er ikke helt så sandsynligt. Men vi får formentlig flere ret kraftige regnbyger – måske med torden – som giver 25 og måske op til 35 millimeter regn på seks timer, siger han.

Fortsætter ind i næste uge

Og ikke nok med, at vi får regn i store mængder søndag. Næste uge kommer også til at starte vådt.

- Det bliver en periode nu med en del regn. Mandag starter kun med enkelte byger, men hen over eftermiddagen og aftenen kommer der mere regn. Og tirsdag ser ud til igen at blive med kraftige byger i stort set hele landet, siger vagtchefen.

Så er man til sommer og sol over Danmark, skal man ikke sætte forventningerne op.

- Det bliver ikke en flot sommeruge, vi kommer ind i. Fra onsdag daler temperaturerne endda også, lyder det fra Martin Lindberg.

Facebook
Twitter